Suomen nuoret ratkaisivat ylivoimalla

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomi aloitti nuorten MM-kisat voitolla Saksasta tehokkaan ylivoimapelin ansiosta. Kovimmat tehot keräsi Petteri Nokelainen, joka teki maalin ja antoi kaksi syöttöä.

Ensimmäisessä erässä Saksa sai heti alkuun rangaistuksia. Ensimmäisen Saksa vielä kesti, mutta toisen aikana ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Jussi Makkonen vei Suomen johtoon Petteri Nokelaisen syötöstä.

Saksa pääsi erän lopulla pelaamaan kahden miehen ylivoimaakin, mutta tuloksetta. Suomi käytti samanlaisen tilanteen toisessa erässä jo viiden sekunnin jälkeen Otto Honkaheimon tehdessä lukemiksi 2-0. Syöttöpisteet Makkoselle ja Nokelaiselle. Nokelainen kruunasi iltansa erän puolen välin jälkeen tekemällä ylivoimalla jo 3-0.

Kolmannessa erässä Florian Busch kavensi tasakentällisin, mutta Suomi iski jälleen ylivoimalla, kun Lauri Korpikoski teki loppunumeroiksi 4-1.

Suomi voitti ottelun laukaukset 36-23. Suomen maalilla pelasi vasta 17-vuotias Tuukka Rask.

Kanadan kaksikko teki tuhoisaa jälkeä

Toisessa Suomen lohkon ottelussa Kanada voitti Slovakian maalein 7-3. Patrice Bergeron, Sidney Crosby ja Clarke MacArthur tekivät kaksi maalia mieheen. Lisäksi Bergeron sai kaksi ja Crosby yhden syöttöpisteen. Toisen maalinsa MacArthur teki rangaistuslaukauksesta.

Ottelun toinen linjatuomari oli suomalainen Juha Kautto. Päätuomari Jyri Rönn aloittaa turnauksensa myöhemmin.

Venäjä ei onnistunut tasoittamaan neljää kertaa

Toisessa lohkossa isäntämaa USA kohtasi etukäteen päivän kovimmassa ottelussa Venäjän. Avauserässä iskettiin peräti kuusi maalia. USA johti 2-0 ja 3-2, mutta Venäjä onnistui tulemaan tasatilanteeseen molemmilla kerroilla. Näin kävi myös toisessa erässä kertaalleen, mutta kun USA meni neljännen kerran johtoon Dan Fritschen maalilla, ei Venäjä onnistunut enää tasoittamaan, vaikka otteluaikaa oli jäljellä yli puolet. Näin siis voitto USA:lle maalein 5-4.

Fritsche teki ottelussa kaksi maalia. Muita kahden pisteen miehiä olivat USA:n Drew Stafford (1+1) ja Ryan Suter (0+2) sekä Venäjän Sergei Shirokov (1+1) ja Aleksandr Ovetshkin (1+1). USA:n maalintekijöistä on syytä mainita myös Chris Bourque, joka edustaa eri maata kuin isänsä, legendaarinen puolustaja Ray.

Tsekki rutiinivoittoon Valko-Venäjästä

Petr Vrana ja Rostislav Olesz olivat tehomiehet, kun Tsekki voitti Valko-Venäjän 7-2. Molemmille kirjattiin kaksi maalia ja yksi syöttö. Ottelu ratkesi lopullisesti vasta viimeisessä erässä, jonka Tsekki voitti 4-1. Kaksi Tsekin maaleista syntyi alivoimalla.