Sunrisessa huikea jännitysnäytelmä - Bjugstad ratkaisi ennätyspitkän voittomaalikilpailun

NHL / Uutinen
Jussi Jokisen lennokas yritys sai kädet pystyyn Panthersin vaihtoaitiossa.
Kuva © Getty Images
Washington Capitalsin ja Florida Panthersin välisessä ottelussa tehtiin NHL-ennätys, kun joukkueet yrittivät saalistaa lisäpistettä voittomaalikilpailussa peräti 20 kierroksen ajan. Capitals onnistui viidesti laittamaan paineet kotijoukkueen niskaan, mutta jokaisella kerralla Panthers-pelaaja onnistui tasoituksessa.

Capitalsin ja Panthersin kohtaaminen sai pitkän kaavan voitolle aivan uuden merkityksen. Varsinaisella peliajalla nähtiin vain kaksi maalia, mutta todellinen show alkoikin vasta jatkoajan jälkeen.

Derek MacKenzie teki ottelun avausmaalin toisessa erässä. MacKenzie pääsi myös yrittämään voittomaalikilpailussa, aivan kuten muutkin joukkueiden kenttäpelaajat. Atlanta Thrashersin varaus onnistui kymmenennellä kierroksella tasoittamaan Joel Wardin onnistuttua ennen häntä niin ikään.

Capitalsin Troy Brouwer toi joukkueen tasoihin ylivoimalla kolmannessa erässä. Brouwer epäonnistui oman yrityksensä voittomaalikilpailun viidennellä kierroksella.

Maalivahdeilla riitti reilusti töitä ottelun aikana. Panthersin Roberto Luongo torjui 23 kertaa ja Capitalsin Braden Holtby 28 kertaa ennen loppuhuipennusta.

Capitalsilta lopun jännitysnäytelmässä onnistuivat Aleksandr Ovetškin, Brooks Laich, Joel Ward, John Carlson ja kaikkena muuna kuin maalintekijänä tunnettu Brooks Orpik. Carlsonille ja Orpikille kyse oli koko NHL-uran ensimmäisestä yrityksestä voittomaalikilpailussa.

Panthersin Jussi Jokinen, Dave Bolland, Mackenzie, Sean Bergenheim, ja Dylan Olsen onnistuivat kuitenkin tasoittamaan tilanteen. 20. kierroksella toistamiseen laukomassa ollut Ovetškin epäonnistui, ja Panthersin Nick Bjugstad sai ratkaista voiton joukkueelleen. Myös Olsenille yritys oli uran ensimmäinen. Lisäksi Ward, MacKenzie ja Bergenheim onnistuivat ensimmäistä kertaa urallaan voittomaalikilpailussa.

Suomalaista Jussi Jokinen epäonnistui toisen yrityksensä, Alexander Barkov ensimmäisensä.

Rinne voitton suomalaisvahtien taistelussa

Torontossa Sami Vatasen alivoimamaali oli laiha lohtu Anaheim Ducksille Maple Leafsin vietyä pisteet 6-2-voitolla. Osuma oli Vatasen kauden yhdeksäs. Jonathan Bernier torjui kotijoukkueen maalilla peräti 42 kertaa. Ottelun ykköstähti oli kuitenkin kaksi maalia tehnyt ja yhden maalisyötön antanut Phil Kessel. Maple Leafsin voittoputki on nyt kuuden ottelun mittainen.

Suomalaisvahdit Pekka Rinne ja Tuukka Rask kohtasivat Nashvillessä. Rask torjui Boston Bruinsin maalilla peräti 38 kertaa, Predatorsin Rinne 33. Kotijoukkue otti kuitenkin voiton Derek Royn ohitettua Raskin voittomaalikilpailun ensimmäisellä kierroksella.

Minnesota Wild jäi tyhjin käsin vieraillessaan Chicagossa. Mikael Granlund ja Mikko Koivu saivat kumpikin syöttöpisteen, mutta Blackhawks otti ottelusta 5-3-voiton. Brent Seabrook, Patrick Kane ja Jonathan Toews keräsivät jokainen tehot 1+2. Niklas Bäckström torjui ottelussa 34 kertaa.

PHILADELHPIA - TAMPA BAY 1-3
TORONTO - ANAHEIM 6-2
MONTREAL - CAROLINA 4-1
DETROIT - COLUMBUS 0-1 vl.
FLORIDA - WASHINGTON 2-1 vl.
ST. LOUIS - LOS ANGELES 5-2
NASHVILLE - BOSTON 3-2 vl.
WINNIPEG - BUFFALO 5-1
CHICAGO - MINNESOTA 5-3
CALGARY - NY RANGERS 2-5
ARIZONA - EDMONTON 2-1 ja.

» Lähetä palautetta toimitukselle