St. Louis sortui "neppailuun", Forsberg teki debyyttinsä

Crawford tylytti Bluesin neppailijoita.
Kolme peräkkäistä nollapeliä pelannut Brian Elliott ei saanut jatkaa putkeaan Chicagoa vastaan. Chicago voitti, ja nollapeliin venyi Elliottin sijasta vierasjoukkueen Corey Crawford. Nashvillessä huomio kiinnittyi 18-vuotiaan Filip Forsbergin debyyttiin.

Piristynyttä kevättä pelaava St. Louis Blues teki siirtotakarajalla mittavia hankintoja. Lisäksi joukkueen maalivahtipeli on vihdoin napsunut uomiinsa, kun alkukaudesta pahasti haparoinut Brian Elliott on saanut kiekkoja kiinni viime kauden tahtiin.

Viimeisen kahdeksan päivän aikana pelaamissaan otteluissa Elliott ehti pitää verkkonsa puhtaana peräti kolme peräkkäistä kertaa. Kyseessä on ollut erittäin vakuuttava putki pelaajalta, joka ehti tovi sitten hakea vauhtia AHL:n puolelta oltuaan luokaton alkukauden otteluissaan. Tämä herätti Elliottin pelaamaan.

Neljättä peräkkäistä nollapeliä ei Elliottille kuitenkaan suotu. Nollapeli tuli, mutta sen pelasi vierasjoukkueen maalivahti Corey Crawford.

Blues "neppaili" paikoissaan

Chicago Blackhawks otti kauden kolmannen voittonsa St. Louisista lukemin 2-0. Ottelun avausmaalia saatiin odottaa toiseen erään asti, jolloin onnistujaksi nousi Bryan Bickell. Fyysinen laituri pisti oman laukauksensa paluukiekon verkon perille erän viidennellä peliminuutilla.

Chicagon toisen osuman iski kolmannessa erässä Marian Hossa alivoimalla. Maalin alusti Jonathan Toews, mutta osansa koriin kantoivat myös Bluesin ylivoimaa pelanneet pelaajat. Blues-valmentaja Ken Hitchcock ei ollut maalia edeltäneeseen tilanteeseen tyytyväinen, vaan syytti pelaajiaan neppailusta.

- Ensimmäinen maali oli täydellinen esimerkki, sanoi Hitchcock uutistoimisto AP:lle.

- Olimme tilanteessa, jossa voimme ampua, mutta rupeammekin pyörittelemään kiekkoa, yritämme pistää sen jonkun jalkojen välistä, ja viisi sekuntia myöhemmin se on omassa verkossamme. Tällä tavoin et voita hyviä joukkueita vastaan.

Chicagolle kyseessä oli viides peräkkäinen voitto. Joukkue johtaa NHL:ää 68 pisteellä.

Forsbergille debyytti

18-vuotias huippulupaus, siirtotakarajalla Washington Capitalsista hankittu Filip Forsberg teki debyyttinsä kun Nashville Predators otti kotonaan kuokkaansa Detroit Red Wingsiltä. Loukkaantumisista kärsivä kotijoukkue on jo käytännön tasolla ulkona pudotuspelitaistosta, eikä tämä ilta parantanut sen teoreettisiakaan mahdollisuuksia.

Ensimmäisessä erässä Nashville pysyi vielä taistossa mukana ja yleisö huusi Pekka Rinteen nimeä tämän venyessä huipputorjuntoihin.  Toisessa erässä Henrik Zetterberg avasi vieraiden maalitilin, ja loppulukemiksi 3-0 verkkoa heiluttivat Johan Franzen ja Justin Abdelkader. Jimmy Howard tarvitsi nollapeliinsä 22 torjuntaa.

Forsberg pelasi yhteensä 18.37 minuuttia, oli tehotilastossa kaksi astetta pakkasen puolella ja laukoi kaksi kertaa. Ruotsalainen pelasi ottelussa David Legwandin ja Taylor Beckin ketjussa.

Buffalo Sabres piti puolestaan ohuita pudotuspelitoiveitaan yllä voitolla Tampa Bay Lightningista. Mahdollisuus pudotuspeleihin on käytännössä lähes olematon, mutta Jhonas Enrothin ja Sabresin otteissa nähtiin todellista taistelun makua. Tuloksena oli 3-1-voitto, ja eroa viivan yläpuolella pari ottelua vähemmän pelanneeseen New York Rangersiin on nyt neljä pistettä.

ST. LOUIS - CHICAGO 0-2
BUFFALO - TAMPA BAY 3-1
NASHVILLE - DETROIT 0-3