Sormunen hyppää HIFK:n ruoriin

LIIGA / Uutinen
HIFK:n uusi päävalmentaja on Pasi Sormunen. Entinen liigapuolustaja täyttää täten helsinkiläismiehistön peräsimestä Venäjälle loikanneen Petri Matikaisen tyhjäksi jättämän tontin.

Pasi Sormunen tarttuu HIFK-purren ohjaksiin.

HIFK:n päävalmentajasaaga sai päätöksen, kun helsinkiläisseura ilmoitti 42-vuotiaan Pasi Sormusen tarttuvan joukkueen ruoriin 1+1-vuotisella sopimuksella. Päättyneellä kaudella Petri Matikaisen johtamassa valmennusryhmässä toiminut Sormunen oli HIFK-johdolta luonnollinen valinta vaihtopenkin taakse.

– Olemme määrätietoisesti rakentaneet ”Sopan” uraa ja tuoneet hänet junioripuolelta liigaan. Nyt on aika ottaa seuraava askel ja siirtyä päävalmentajaksi, vaikka ajankohta ei ole se, mitä alunperin suunniteltiin, kommentoi HIFK:n urheilujohtaja Tom Nybondas seuran kotisivuilla.

– Sormunen tuntee seuran tavat ja arvot. Pelaajat ovat hänelle tuttuja ja hän ollut keskeisessä roolissa mukana rakentamassa alkavan kauden joukkuetta. Hän on tehnyt hyvää työtä ja siksi annamme hänelle mahdollisuuden osoittaa kykynsä tässä haasteellisessa tehtävässä.

Sormuselle alkava kausi on järjestyksessään viides HIFK:n listoilla valmentajan ominaisuudessa, sillä mies ehti toimia, ennen liigajoukkueen mukaan hyppäämistä, kaiken kaikkiaan kolmen sesongin 2007–2008 ja 2009–2011 ajan HIFK:n A-nuorten valmennusryhmässä ensin apu- sekä sittemmin päävalmentajana.

– Tämä on ollut tavoitteeni siitä asti kun aloitin valmennushommat. Suhtaudun tuleviin haasteisiin innolla, mutta nöyryydellä. Tilanne on tullut eteeni yllättäen ja etuajassa, mutta saamani tuki seuralta on aina ollut sitä luokkaa, että tuntuu turvalliselta ruveta hommiin, Sormunen toteaa uudesta pestistään.

Pitkän ja ansiokkaan pelaajauran SM-liigassa puolustajan paikalla HIFK:n, Jokerien ja Bluesin sotisovissa tehnyt Sormunen saa tuekseen jo viime kaudella helsinkiläismiehistön valmennusportaaseen kuuluneen Antti Pennasen ja maalivahtivalmentajaksi päätoimisesti viime kauden päätteeksi siirtyneen Jan Lundellin.

» Lähetä palautetta toimitukselle