Slovenia ja Italia putosivat MM-sarjasta

MAAJOUKKUE / Uutinen
MM-turnauksen karsintakamppailut saatiin päätökseen lauantaina. Slovakia kukisti Slovenian ja Ranska kellisti Italian, ja häviäjien kohtalona on pelata ensi kaudella I divisioonassa.

Tänä vuonna MM-turnauksen karsintaottelut järjestettiin yksittäisten otteluparien kaksinkamppailuina paras kolmesta -periaatteella. Molemmat sarjat ratkesivat suoraan kahdessa ottelussa, kun lauantaina Slovakia ja Ranska ottivat toiset voittonsa Sloveniasta ja Italiasta.

Slovenia taipui vasta rankkareilla

Slovakia-Slovenia 4-3 rl (1-0, 2-2, 0-1, 0-0, 1-0)

Slovenian putoaminen I divisioonaan ratkesi tasaisen taiston jälkeen vasta rangaistuslaukauksilla. Kolmen kierroksen rankkarikisassa Slovenialta onnistui vain Tomaz Razingar, kun taas slovakialaisista kiekon maaliin saivat Juraj Kolnik ja Lubomir Visnovsky.

Karsintasarjan toisessa osaottelussa Slovenia osoitti sitkeää asennetta, sillä joukkue nousi 0−1- ja 1−3-tappioasemista tasoihin. Minuutti ennen toisen erän loppua David Rodman toi sloveenit tilanteeseen 2−3, ja ajassa 55.05 joukkueen tähtipelaaja Anze Kopitar tasoitti. Sen jälkeen ottelussa ei tullut enää maaleja tai jäähyjä, joten viiden minuutin jatkoajan jälkeen vuorossa oli rangaistuslaukauskisa.

Slovenian visiitti MM-sarjan korkeimmalla tasolla jäi tällä haavaa vuoden mittaiseksi.

Italian paukut eivät riittäneet

Italia-Ranska 4-6 (1-2, 1-1, 2-3)

Viime vuonna I divisioonan kisat voittaneen Ranskan noususta MM-tasolle ei tullut ranskalaista visiittiä, vaan joukkue pystyi säilyttämään paikkansa. Tasaisen avaustaiston jälkeen maalihanat aukesivat reippaammin, ja Ranska voittolukemiksi kirjattiin lopulta numerot 6−4.

Italia meni ottelussa johtoon alle kolmen minuutin pelin jälkeen. Jason Cironen tekemällä osumalla ei kuitenkaan kauan juhlittu, vaan Ranska tuli tasoihin jo ennen erän puoliväliä. Erätauolle Ranska pääsi 2−1-johdossa, kun Yorick Treille oli iskenyt johtomaalin ylivoimalla. Ajassa 24.44 Jonathan Zwikel kasvatti johtoa, ja takaiskun myötä Italia vaihtoi maalivahtia.

Sen jälkeen maaleja tehtiin vuorotahtiin kolmannen erän alkupuolelle asti. Lopulta Ranska karkasi 3−6-johtoon, mutta Italia ei vielä taipunut. Kolme minuuttia ennen loppua Jonathan Pittisin tekemä ylivoimamaali antoi italialaisille toivoa. Sen jälkeen Italia haki lisäosumia ilman maalivahtia, mutta tuloksetta.

Ranskan voiton avainpelaajia olivat entinen NHL-mies Sebastien Bordeleau (1+2), Julien Desrosiers (1+2) sekä HIFK:stakin tuttu Yorick Treille (2+0).

» Lähetä palautetta toimitukselle