Sidney Crosby vei supertähtien kohtaamisen

Sidney Crosbyn johtama Pittsburgh Penguins otti niskalenkin Aleksandr Ovetshkinin Washington Capitalsista lukemin 2-1. Supertähdet kohtasivat viimeksi viime kauden talviklassikossa.

Lähtöasetelmat otteluun olivat lähes samanlaiset kuin talviklassikkoon lähdettäessä. Sidney Crosby on tehtaillut viiteen otteluun yksitoista pistettä Aleksandr Ovetshkinin päästessä 18 tehopisteeseen alkukautena. Pittsburghin ottama vierasvoitto oli Verizon Centeristä ensimmäinen sitten vuoden 2008.

Maalinteon ottelussa aloittaa Pittsburghin niin sanottu työmiesosasto Craig Adamsin laitettua Arron Ashamin syötöstä kiekon maaliin reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Adams oli jäänyt liian heikolle vartioinnille maalin edessä ja Ashamin kääntö maalin takaa osui suoraan lapaan. Toisen syötön maaliin merkkautti Richard Park.

Välittömästi maalin jälkeen Washingtonin paha poika John Erskine haastoi Arron Ashamin nyrkkihippasille. Erskinen haasto juontaa juurensa joukkueiden edelliseen kohtaamiseen. Siinä Asham tuuletti kyseenalaisesti tyrmäysvoittoaan Washingtonin Jay Beaglesta.

John Erskine, Washingtonin paha poika.

Adamsin maali riitti ensimmäiselle erätauolle. Pittsburgh hallitsi ottelun tapahtumia vieden vauhdikkaan erän laukaukset 13-4.

Washingtonin työmiesosasto tasoittaa pelin jo ennen kuin toinen erä kerkee vanheta kahta minuuttia. Jason Chimera tekee kauden kymmenennen maalinsa ketjukavereiden Joel Wardin sekä Brooks Laichin syötöistä.

Toinen erä ei kokonaisuutena ollut niin viihdyttävää kiekkoa kuin ensimmäinen. Molemmilla joukkueilla kaksi ylivoimaa, laukaukset 12-11 Pittsburghille.

Chris Kunitz siirtää Pittsburghin 2-1-johtoon kolmannen erän alussa. Kunitz nostaa Marcus Johanssonin mailaa juuri oikeaan aikaan, harhauttaa John Erskinen ja laukoo kiekon helpon oloisesti Tomas Vokounin selän taakse. Syötöt maaliin merkkauttaa NHL- uransa ensimmäisen pelin pelannut Simon Despres sekä Tyler Kennedy.

Washingtonin tuore päävalmentaja Dale Hunter sai kokea toisen peräkkäisen 2-1-tappion, kun Kunitzin maali jäi ottelun viimeiseksi. Washington viljeli kauden ennätyksekseen 43 taklausta, josta peräti 10 merkattiin kapteeni Ovetshkinille. Laukauksia joukkue sai kohti Marc-Andre Fleuryn maalia ainoastaan 17. Hunter lähtee hakemaan ensimmäistä voittoaan Caps-peräsimessä lauantaina, kun joukkue matkustaa Ottawa Senatorsin vierailijaksi.

Rangersin voittoputki sai jatkoa

Carolina aloitti maalinteon jo 35 sekunnin jälkeen Jiri Tlustyn kauden viidennellä täysosumalla. Rangers kuitenkin rankaisi heti ensimmäisellä ylivoimallaan tasoittaen tilanteeksi 1-1 ajassa 1:42. Jeff Skinner lisäsi vielä kahdeksan sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa tilanteeksi 2-1 Carolinalle Joni Pitkäsen sekä Eric Staalin syötöistä.

Toinen erä meni maalien valossa vahvasti Rangersille. Erän puolivälin paikkeilla Ryan McDonagh, Marian Gaborik sekä Sean Avery tekivät maalin mieheen vajaassa viidessä minuutissa. Carolinan Derek Joslin kavensi pelin 4-3:een kauden ensimmäisellään Tuomo Ruudun sekä Eric Staalin syötöistä erän loppupuolella.

Kolmannen erän alussa Michael Sauer siirtää kauden ensimmäisellään 5-3-johtoon. Syöttöpisteet lisättiin tilastoihin Brian Boylelle sekä ruotsalaisnuorukaiselle Carl Hagelinille. Hagelin on NHL-komennuksensa jälkeen päässyt pisteille nyt kaikissa neljässä ottelussaan.

Erän puolivälissä Carolinan Anthony Stewart hankki itselleen ulosajon tyrehdyttäen joukkueen takaa-ajon. Rangers aiheutti Carolinalle neljännen peräkkäisen tappion samalla pitkittäen oman voittoputkensä neljän ottelun mittaiseksi.

Winnipegissä tunteikas kiekkoilta

Ottelun ainoa maali nähtiin jo ensimmäisessä erässä. Peli oli ehtinyt vanheta vain seitsemän minuuttia, kun Evander Kane riisti kiekon Shane Doanilta ja karkasi 2-1-hyökkäykseen Bryan Littlen kanssa. Lopulta Little viimeisteli Kanen syötöstä Jetsin 1-0-maalin.

Muutama minuutti myöhemmin Doan sai raikuvat suosionosoitukset MTS Centren yleisöltä. Phoenix-kapteeni tervehti vanhoja fanejaan nostamalla mailansa ylös.

Phoenix Coyotesin paluu vanhaan kotikaupunkiinsa Winnipegiin ei lopulta tuottanut pisteitä, vaan Winnipeg Jets vei kohtaamisen lukemin 1-0. Jetsin maalilla Ondrej Pavelec torjui 33 kertaa.