Selänteelle herkkua neljän pinnan edestä

NHL / Uutinen
Selänne ja Ducks olivat Shattenkirkia ja Bluesia vikkelämpiä.
Kuva © Getty Images
Perjantaina tappion Dallas Starsia vastaan kärsinyt Anaheim Ducks palasi voittojen tielle kaatamalla suurimpiin mestarisuosikkeihin lukeutuvan St. Louis Bluesin. Ankkojen maestrona hääri Teemu Selänne, jolle merkittiin neljä tehopistettä.

Perjantaina nihkeän tappion Dallas Starsille kärsinyt Anaheim Ducks ei jaksanut kieriskellä tappion kourissa pitkään. St. Louis Bluesin vieraaksi matkustanut Ducks palasi voittojen tielle komealla 6-5-vierasvoitolla voittolaukauskilpailun jälkeen.

Eniten iskussa oli Ducksin kakkoskenttä. Bobby Ryan nakutteli tehot 2+2 ja Teemu Selänne pisteet 1+3. Maali oli Selänteelle uran 667. osuma. Ratkaisevan maalin voittolaukauskisassa ampui tulokas Nick Bonino. Myös Saku Koivu (1+1) onnistui selättämään Brian Elliottin.

Tehokas toinen erä

Kotijoukkue Blues ehti ensimmäisen erän maaleillaan jo 3-1-johtoon. Tämä ei lannistanut Ducksia, joka pommitti ottelun puolivälin jälkeen kolme maalia alle kahdessa minuutissa. Jokainen maaleista syntyi tasakentällisin.

Blues-maalivahti Brian Elliott on ajautunut hyvän viime kauden jälkeen vaikeuksiin pelisuorituksissaan. Joukkueen ongelmaa syventää toisen maalivahdin Jaroslav Halakin loukkaantuminen. Blues-valmentaja Ken Hitchkock ei ole tällä hetkellä Elliottin otteisiin täysin tyytyväinen.

- [Elliott] ei ole pelannut kovin hyvin. En osaa sanoa paljon...ei ole pelannut kovin hyvin. Hän on ensimmäinen joka sen myös sanoisi. Hänen pitää pelata paremmin. Jos Jaroslav [Halak] ei ole valmis, peluutamme Jakea [Allen] maanantaina, Hitchkock arvioi.

Blues kipusi ottelun lopussa 5-5-tasatilanteeseen Chris Stewartin maalilla. Joukkue näytti myös menevän johtoon ottelun lopussa, mutta Ian Colen osuma hylättiin Patrik Berglundin häirittyä maalivahti Viktor Fasthia.

Vatanen farmiin

Pirteitä otteita esittänyt Sami Vatanen hakee seuraavaksi vastuuta Ducksin farmijoukkue Milwaukee Admiralsista. Viikolla puolustaja Ben Lovejoyn Pittsburgh Penguinsista hankkinut Anaheim passitti samalla ovenavauksella farmiin myös puolustaja Jordan Hendryn.

Myös Minnesota Wild palasi voittojen tielle yön ottelussaan Nashville Predatorsia vastaan. Tappioasemaan joutunut Wild tasoitti ottelun sen toisessa erässä Cal Clutterbuckin toimesta. Jatkoajalla sankariksi nousi Devin Setoguchi, joka upotti ylivoimalla kiekon maalissa pelanneen Chris Masonin selän taakse. Syöttäjinä voittomaaliin toimivat Matt Cullen ja Mikko Koivu. Niklas Bäckström torjui Wild-maalilla yhteensä 25 kertaa.

WASHINGTON-FLORIDA 5-0

NEW JERSEY-PITTSBURGH 3-1

PHILADELPHIA-CAROLINA 4-3 ja.

DETROIT-EDMONTON 2-1

OTTAWA-WINNIPEG 0-1

SAN JOSE-PHOENIX 0-1

BOSTON-TAMPA BAY siirretty

NY ISLANDERS-BUFFALO 2-3

MONTREAL-TORONTO 0-6

ST.LOUIS-ANAHEIM 5-6 vl.

MINNESOTA-NASHVILLE 2-1 ja.

VANCOUVER-CALGARY 5-1

» Lähetä palautetta toimitukselle