Sami Salo uurasti punasiivet nurin

Salolle ilta oli voitokas.
NHL lähti olympiatauolle kymmenen ottelun voimin. Tampa Bay Lightningin Sami Salo oli yksi illan tähdistä kahdella syöttöpisteellään.

NHL:n viimeinen kierros ennen olympiataukoa oli Sami Salolle mieluinen. Detroit Red Wingsin kohdannut kotijoukkue Tampa Bay Lightning hoiti pisteet kotiin maalein 4-2. Lightning on nyt voittanut kauden kaikki neljä keskinäistä kohtaamista.

Salo syötti kaksi kotijoukkueen maaleista. Ottelun muita avainhahmoja olivat 33 torjuntaa napannut Ben Bishop ja kaksi maalia tehnyt Ondrej Palat.

Red Wings siirtyi vielä toisessa erässä Tomas Jurcon maalilla 2-1-johtoon, mutta Tom Pyatt tasoitti erän lopussa. Kolmannessa maalissa Alex Killorn vei salamapaidat johtoon ja Palat viimeisteli lukemat tyhjään maaliin.

− En sano, että siellä oli pudotuspelitunnelma, mutta molemmat joukkueet tiesivät olympiatauon alkavan ottelun jälkeen. Kolmannessa erässä kaikki pelaajat pistivät itsensä ihan täysillä likoon, sanoi Lightning-valmentaja Jon Cooper ottelun jälkeen.

Illan otteluista eniten maaleja nähtiin Bostonissa, jossa kotijoukkue Bruins pöllytti Ottawa Senatorsia luvuin 7-2. Olympialaisiin matkaava Patrice Bergeron keräsi tehot 2+1. Brad Marchand säesti Bergeronia tehoilla 1+2. Chad Johnson tuurasi Bruins-maalilla Tuukka Raskia.