Ruuttu täydentämään KalPan hyökkäystä

LIIGA / Uutinen
Ruuttu pelasi viimeksi Liigaa TPS:ssä.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Hyökkääjä Alexander Ruuttu on tehnyt sopimuksen KalPan kanssa.

Alexander Ruutun ja KalPan välinen sopimus on kaksivuotinen. Kuluvalla kaudella 23-vuotias hyökkääjä pelasi Allsvenskanin Tingrydsissä, jossa hän tehtaili 55 ottelussa tehot 15+10.

− Hyvää liikettä, kokoa, röyhkeyttä, suoraan maalia kohti pelaamista ja maalineduspelaamista, näillä ominaisuuksilla halusimme joukkuetta täydentää. Ruuttu on alkanut lunastaa odotuksia ominaisuuksiinsa ja potentiaaliinsa nähden, 15 maalia viime kaudella on Allsvenskaniin hyvä lukema. Katsoimme, että nyt on hyvä aika tuoda mies nousemaan seuraavalle tasolle Kuopioon, kommentoi KalPan urheilujohtaja Kimmo Kapanen.

KalPa on Ruutulle jo uran neljäs Liiga-seura. Aiemmin hän on pelannut Jokereiden lisäksi TPS:n ja Ilveksen riveissä. HIFK-kasvatilla on myös NHL-varaus, kun Arizona Coyotes varasi Ruutun toisella kierroksella kesällä 2011.

− Alla on hyvä kausi joukkueena ja itsellä, lähdettiin kauteen altavastaajana ja pelattiin lopulta Allsvenskanin finaaleissa. Itse sain hyvin onnistumisia maalien puolesta ja tein maaleja meidän joukkueesta eniten. Todella hyvin mielin tulen Kuopioon auttamaan KalPaa voittamaan ja kehittymään itse pelaajana, Ruuttu kertoi.

− KalPasta on tullut monia huippupelaajia ja se on perinteikäs seura. Innolla liityn tällaiseen seuraan, näen että Kuopio on mulle hyvä paikka kehittyä pelaajana.

» Lähetä palautetta toimitukselle