Rangers pudotti Flyersin, Niederreiter kaatoi Avalanchen jatkoajalla

Nino Niederreiter nousi ratkaisijaksi, kun Wild kampesi tiensä pudotuspelien toiselle kierrokselle.
Viimeiset ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta jatkoon menevät joukkueet selvisivät yön NHL-kierroksella. Kuusi joukkuetta ratkoi paremmuuttaan seitsemännessä ottelussa.

New York Rangers otti 2–1-voiton kotiin tiukassa kamppailussa Philadelphia Flyersia vastaan. Ottelussa ratkaisevaan rooliin nousi Rangersin maalilla torjunut Henrik Lundqvist, joka pysäytti Flyersin yritykset lähes tyystin. 26 torjuntaa ottanut Lundqvist ohitettiin vain kerran.

Flyersin maalilla torjunut Steve Mason ei jäänyt paljon huonommaksi 31 torjunnallaan, mutta kaksi osumaa riitti viemään vastustajat voittoon.

Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen maalinteon aloitti Daniel Carcillo toisessa erässä suoraan Mats Zuccarellon mainiosta poikittaissyötöstä.

Benoit Pouliot laukoi lukemiksi jo 2–0 Rangersille Derick Brassardin tarjoilusta, kun toista erää oli pelattu vajaat 12 minuuttia.

Kolmannessa erässä Flyers kavensi tilannetta Jason Akesonin osumalla, mutta osuma jäi Flyersin ainoaksi ja loppulukemiksi taululle jäi 2–1 Rangersille.

Pudotuspelien toisella kierroksella New Yorkilaiset saavat vastaansa Pittsburgh Penguinsin. Ensimmäinen ottelu pelataan perjantain ja lauantain välisenä yönä suomen aikaa.

Wild voittoon jatkoajalla

Minnesota Wildin ja Colorado Avalanchen välinen ottelusarja päättyi Wildin 5–4-voittoon jatkoerässä. Wildin sankariksi nousi voitto-osuman laukonut Nino Niederreiter, joka keräsi ottelussa pisteet 2+1. Wild ei ollut ottelussa kertaakaan johtoasemassa, mutta onnistui tasaamaan kerta kerran jälkeen Avalanchen saavuttaman yhden maalin johdon.

Avalanche aloitti maalinteon ylivoimalla heti ensimmäisen erän alkuminuuteilla Nick Holdenin osumalla. Viisi minuuttia myöhemmin Mikko Koivu tasoitti kuitenkin b-pisteen laukauksellaan tilanteeksi 1–1. Tasalukemissa pysyttiin jälleen viisi minuuttia, jonka jälkeen Jamie McGinn vei Avalanchen 2–1-johtoon.

Toisen erän ainoaksi osumaksi jäi Mikael Granlundin syöttämä Dany Heatleyn 2–2-tasoitusmaali.

Kolmannen erän alussa Avalanche punnersi jälleen johtolukemiin Paul Stastnyn osumalla, mutta Niederreiter tasoitti tilanteeksi 3–3 jo reilun kolmen minuutin kuluttua.

Erän puolenvälin jälkeen Erik Johnson laukoi Avalanchen 4–3-lukemiin, jossa pysyttiin viimeisille minuuteille saakka ja tilanne alkoi näyttää Wildin kannalta tukalalta. Jared Spurgeon onnistui kuitenkin tasaamaan tilanteen 4–4 Niederreiterin esityöstä, kun erää oli jäljellä enää kaksi ja puoli minuuttia ja vei osumallaan ottelun jatkoajalle.

Ottelun ratkaisu nähtiin, kun jatkoerää oli pelattu viisi minuuttia. Heatleyn pystysyöttö vapautti Kyle Brodziakin ja Niederreiterin hyökkäykseen ja Niederreiter viimeisteli loppulukemiksi taululle 5–4.

Wild saa pudotuspelien toisella kierroksella vastaansa Chicago Blackhawksin ja ottelusarjan ensimmäinen peli pelataan perjantain ja lauantain välisenä yönä suomen aikaa.

Los Angeles Kings nousi voittajaksi, seuraavaksi vastassa Ducks

Kings nousi takaa-ajoasemasta voittajaksi San Jose Sharksia vastaan käydyssä ottelusarjassa. Sharks aloitti ottelusarjan kahdella voitolla, mutta ei pystynyt viemään sarjaa loppuun saakka. Varsinaiseksi pudotuspelien nousijaksi muodostunut Kings kampesi haikalat syrjään seitsemännessä ottelussa vastaansanomattomin lukemin 5–1.

Sharksin maalilla torjunut Antti Niemi joutui taipumaan ottelussa kolmesti. Kaksi Kingsin osumista tuli ottelun lopussa tyhjään verkkoon, kun Sharks haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

Toiselle kierrokselle Kings saa vastaansa paikallisvastustaja Anaheim Ducksin. Ottelusarja alkaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä suomen aikaa.

NY RANGERS – PHILADEPHIA 2–1 (NY Rangers jatkoon otteluvoitoin 4–3)
COLORADO – MINNESOTA 4–5 ja. (Minnesota jatkoon otteluvoitoin 4–3)
SAN JOSE – LOS ANGELES 1–5 (Los Angeles jatkoon otteluvoitoin 4–3)