Pudotuspelit käyntiin, runkosarja pakettiin

LIIGA / Uutinen
SM-liigan pudotuspelit käynnistyvät tänään, kun Jokerit ja Kärpät ottavat omalle ottelusarjalleen varaslähdön. Jatkoaika seuraa pudotuspelejä erittäin tiiviisti ja luvassa on myös muhkea ennakkopaketti.

Jokereiden ja Kärppien välisen ottelusarjan ennakkotunnelmat löytyvät täältä. Muiden ottelusarjojen ennakkokolumnit ilmestyvät tämän illan ja huomisaamun aikana. Lapanen käsittelee pleijareita kahdessa pakinassaan: Täydellistä sekoilua vai pirullista oveluutta, Raimo? sekä Parittelu täyteen vauhtiin! Play-off rintama lähestyy! Varma kevään merkki!. Lisäksi Bluesin ja Tapparan joukkueiden play-offs kuntoa on käsitelty omissa kolumneissaan ja HPK:n valmentaja Jukka Jalonen kertoo omia mietteitään täällä. Jatkoaika oli paikalla myös maanantain lehdistöinfossa ja tässä tilaisuudessa kierrettiin läpi kaikkien joukkueiden valmentajat sekä pelaajaedustajat.

Runkosarjan palkinnot

Maanantain tilaisuuden yhteydessä jaettiin myös palkinnot runkosarjan osalta. Pöydän kävi puhdistamassa Tapparan Janne Ojanen, mutta muillekin pelureille hopeita riitti.

Ojanen nappasi niin Pohjolan jakaman Fair Play-pelaajan palkinnon, pistepörssin voittajan pokaalin kuin runkosarjan parhaan pelaajan palkinnon. Pistepörssin voitto meni tiukoille, sillä toinen Mansen mies, Vesa Viitakoski, uhkasi Ojasen johtoasemaa viimeiselle kierrokselle asti. Eroa jäi loppujen lopuksi vain yhden pisteen verran. Sen sijaan urheilutoimittajien äänestyksessä Ojanen oli selvä voittaja ennen Viitakoskea ja HPK:n Antti Miettistä. Viitakoski sai hieman lohtua siitä, että hän pääsi pokkaamaan parhaan maalintekijän palkinnon, komea tykin, joka kantaa Ilves-legenda Aarne Honkavaaran nimeä.

Jokereiden nuori maalivahti Kari Lehtonen nappasi Expert-pelaajan palkinnon. Jokaisessa ottelussa kauden aikana valittiin ottelun paras pelaaja, ja näitä valintoja Lehtoselle kertyi peräti yhdeksän kappaletta. Vielä teini-ikäinen Jokeri-vahti keräsi valintoja varsinkin alkukaudesta, jolloin hän oli huimassa vireessä. Kunniakirjan lisäksi Lehtonen sai palkinnoksi aimo kasan sponsorin lahjoittamaan viihde-elektroniikkaa.

Vladimir Machulda kuittasi Veikkauksen kultainen kypärä -kilpailun voiton kantamalla kiiltävää pottaa peräti 55 ottelussa. Voiton teki harvinaislaatuiseksi se, että Machulda kantoi kultakypärää kauden aikana kahdessa eri joukkueessa. Loput kaksi pokaalia menivätkin Hämeenlinnaan. Kiekkolehden hopealuistin meni HPK:n joukkueelle parhaasta erikoistilannepelaamisesta ja kauden tehopelaaja oli Marko Tuulola, joka suorastaan murskasi aiemmat Kerhon ennätykset. Myös palkintopallisijat olivat vahvasti miehitetty HPK:n miehillä. Tuulolan teholukema +36 on huima osoitus HPK-kasvatin loistavasta kaudesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle