Pudotuspelit käyntiin kotivoitoilla

NHL:n pudotuspelit käynnistyivät viidellä ottelulla. Kierroksen ensimmäinen nollapeli nähtiin Pittsburghissa, missä Penguins-vahti Marc-Andre Fleury piti Tampa Bay Lightningin tähtihyökkääjät kurissa. Washington Capitals ja New York Rangers hakivat ratkaisun jatkoajalta.

Ilman ykköstähteään Sidney Crosbyä ja Jevgeni Malkinia pudotuspelit aloittanut Pittsburgh Penguins lähti ensimmäisen kierroksen ottelusarjaansa Tampa Bay Lightiningia vastaan mielenkiintoisista asetelmista. Puolustuspään pitäisi onnistua pitämään ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2007 pudotuspeleissä pelaavan Tampa Bayn hyökkääjätähdet kurissa. Lisäksi jonkun piti ottaa vastuuta myös maalinteosta.

Brooks Oprik keräsi tehot 0+2.

Joukkue onnistui mallikkaasti tavoitteessaan. Ensimmäiset kaksi erää mentiin maalittomana, vaikka etenkin ottelun aloitus oli vahvaa painostusta Lightning-joukkueelta. Parhaat paikat ensimmäisessä erässä siunautuivat Ryan Malonelle, Nate Thompsonille ja Dominic Moorelle. Toisessa erässä lähellä kävivät myös Steven Stamkos ja Vincent Lecavalier.

Kolmannessa erässä ratkaisija löytyi Penguins-leirin veteraaniosastolta, kun kampitetuksi joutunut Aleksei Kovaljov sai kulmasta pois liukuessaan kiekon maalin oikealla puolella haltuunsa. Suora kuti syötöstä ohitti Dwayne Rolosonin ja Penguins johti 1-0. Hienon syötön maaliin antoi James Neal.

Pian tilanne oli 2-0. Arron Asham nousi oikeaa laitaa ja pisti oman laukauksen paluukiekkonsa sisään. Ottelussa oli ratkaisun makua.

Chris Kunitz viimeisteli loppulukemat 3-0. Ottelun ykköstähdeksi valitulle Fleurylle merkittiin 32 torjuntaa ja uran viiden pudotuspelien nollapeli.

Semin ratkaisi ylivoimalla, Detroitin vahva toinen erä riitti voittoon

Itäisen konferenssin ykkönen Washington Capitals ja kahdeksanneksi sijoittunut New York Rangers aloittivat pudotuspelisarjansa sijoituksia tasaisemmissa merkeissä. Molemmat joukkueet pelasivat varovaista ja maltillista puolustuspeliä, pyrkien pitämään maalinedustansa puhtaana.

Pelin kahta ensimmäistä erää lievästi hallinnut Capitals joutui kuitenkin takaa-ajoasemaan, kun Matt Gilroy pääsi viimeistelemään omasta hyvästä avauksesta lähteneen hyökkäyksen iskemällä maalin Michal Neuvirthin selän taakse. Johto ei kuitenkaan kestänyt loppuun asti, sillä Aleksandr Ovetshkin tasoitti tahtomaalilla ottelun 1-1:een.

Ratkaisua haettiin jatkoajalta. Ajassa 75.17 Capitalsin karvaus tuotti tulosta, kun Jason Arnott katkaisi isoja minuutteja pelanneen Marc Staalin purkusyötön ja toimitti sen keskeltä nousseelle Aleksandr Sjominille. Hyvän peli pelannut Henrik Lundqvist oli voimaton. Sjomin valittiin myös ottelun ykköstähdeksi.

Myös Detroitissa nähtiin kotivoitto, kun Red Wings nousi komealla toisen erän pelillään maalin takaa-ajoasemasta 3-1-johtoon ja lopulta 4-2-voittoon Phoenix Coyotesista. Phoenixilla oli omat paikkansa ensimmäisessä erässä, kun Detroit päästi yhteensä neljä kertaa vastustajansa pelaamaan ylivoimaa. Kyle Turrisin maali jäi kuitenkin erän ainoaksi osumaksi.

Toisessa erässä Detroit teki yhteensä kolme maalia. Jiri Hudler lisäsi kotijoukkueen johdon jo 4-1:een. Radim Vrbata sai kavennettua kolmannen erän puolivälissä johdon kahteen osumaan, mutta lähemmäksi Coyotes ei enää päässyt.