Petri Koivisto Kärppiin, Juho Santanen korvaajaksi TuToon

LIIGA, MESTIS / Uutinen
TuTon Mestiksen mestarijoukkueen pelaajakato jatkuu. Mestaruuden takuumies, ykkösvahti Petri Koivisto siirtyy Oulun Kärppiin. Turkuun puolestaan palaa LeKissä torjunut Juho Santanen.

TuTo ja maalivahti Petri Koivisto ovat purkaneet tulevaa kautta koskevan sopimuksensa. Koivisto, 21, palaa kotikonnuilleen ja kasvattajaseuraansa Oulun Kärppiin, jossa hän yrittää murtautua SM-liigan mestarijoukkueen kokoonpanoon. Maalivahdin sopimus on kolmivuotinen.

– On hieno asia saada kärppäkasvatti takaisin. Nyt maalivahtikolmikossa on Tuomas Tarkin lisäksi kaksi nuorta kärppäkasvattia, Antti Rautiola ja Petri Koivisto.
A-juniorien maalivahtivalmentaja Erno Moilanen on tehnyt loistavaa työtä näiden nuorten kanssa, Kärppien urheilutoimenjohtaja Ari Hilli sanoo.

Kärppien juniorikoulun kasvatti on pelannut kaksi edellistä kautta Mestiksessä ja juhlinut mestaruutta kummankin päätteeksi. Kajaanin Hokissa hän jakoi torjuntatyöt Joni Myllykosken kanssa, mutta TuTossa hän torjui yhtä lukuun ottamatta kaikki viime kauden ottelut.

Huikean kauden pelannut Koivisto valittiin kauden päätteeksi sekä yleisön äänestämään Mestiksen All Starsiin että Jatkoajan toimituksen tähdistöön. Lisäksi torjuntatilastoja hallinnut Koivisto palkittiin valmentajien valintana sarjan parhaaksi maalivahdiksi.

– Palaan kasvattajaseuraan positiivisella mielellä ja intoa täynnä. Edessä on iso haaste, ja lähden tappelemaan jokaisesta peliminuutista. Kolme viimeistä vuotta ovat
olleet hienoa aikaa, ja nyt olen valmis ottamaan seuraavan askeleen eteenpäin urallani, Koivisto kommentoi.

Koiviston paikkaajaksi TuTo on palkannut viime kaudella LeKin ykköstorjujana pelanneen Juho Santasen. TPS-kasvatti on jo aiemmin pelannut lainapestillä TuTossa kaudella 2004-05. Sopimus on yksivuotinen.

Santanen, 23, pelasi viime kaudella LeKissä 37 ottelua johdattaen sarjanousijan aina pudotuspeleihin saakka. Santasella on Mestis-kokemusta myös FPS:n riveistä ja liigakokemusta TPS:n varamaalivahdin tontilta.

» Lähetä palautetta toimitukselle