Penguins tasasi puntit Fleuryn johdolla, Blackhawksille toinen voitto

Marc-Andre Fleury laittoi luukut kiinni.
Pittsburghissa kotijoukkue tasoitti ottelusarjan. Minnesota Wildin tilanne sen sijaan näyttää tuskaisemmalta.

Pittsburgh Penguins tasoitti ottelusarjan New York Rangersia vastaan tilanteeseen 1-1. Kotijoukkueen sankari oli nollapelin pelannut Marc-Andre Fleury.

Toinen näkyvästi esillä ollut pingviini oli puolustaja Kris Letang. Hän oli mukana jokaisessa kolmesta Penguins-maalissa. Letang aloitti itse maalinteon toisessa erässä.

Kolmannessa erässä puolustaja sai syöttöpisteen Jussi Jokisen ylivoimamaaliin. Loppulukemat 3-0 viimeisteli Jevgeni Malkin tyhjään maaliin.

Rangers-maalilla Henrik Ludqvist torjui 32 kertaa, mutta se ei riittänyt voittoon. Fleuryn nollapeli irtosi 22 torjunnalla.

Blackhawks hallitsi kenttätapahtumia toisessa ottelussa

Hallitseva mestari Chicago Blackhawks ei jättänyt mitään arvailujen varaan toisessa ottelussa Minnesota Wildia vastaan. Blackhawksin maalilla Corey Crawfordille kertyi ainoastaan 18 torjuntaa, eikä Wild onnistunut yllättämään häntä kuin kerran. Toisessa päässä Ilja Bryzgalov kohtasi 21 laukausta joista kolme livahti selän taakse.

Ottelun avausmaalin iski isäntäjoukkueen kapteeni Jonathan Toews. Blackhawks hyödynsi Wild-puolustuksen nukahduksen. Bryan Bickell vapautti Marian Hossan läpiajoon, jonka Bryzgalov kuitenkin vielä onnistui selvittämään. Irtokiekossa oli kuitenkin ensimmäisenä paikalla Toews, joka laittoi kiekon verkkoon hölmistyneen Wild-kapteeni Mikko Koivun edestä.

Bickell ja Hossa keräsivät kumpainenkin kolme tehopistettä voitto-ottelussa. Suomalaisista Erik Haula nappasi jälleen yhden syöttöpisteen, mutta 2−1-kavennus oli lopulta laiha lohtu. Blackhawks viimeisteli 4−1-lukemat tyhjään maaliin.

CHICAGO - MINNESOTA 4-1 (Chicago johtaa sarjaa 2-0)
PITTSBURGH - NY RANGERS 3-0 (sarja tasan 1-1)