Pelikieltoja playoff- ja playout-otteluista

MESTIS / Uutinen
Hokki-puolustus joutuu tulemaan toimeen ilman Veli-Antti Leinosta.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Kevään kuumat kamppailut toivat töitä Mestiksen kurinpitäjälle. Hokin Veli-Antti Leinonen ja HCK:n Georgi Pogodin-Aleksejev joutuvat sivuun joukkueidensa tärkeistä peleistä.

Sekä Veli-Antti Leinonen että Georgi Pogodin-Aleksejev saivat kahden ottelun pelikiellot. Pahimmillaan päätös tarkoittaa sitä, että pelureiden pelit ovat pelattu tältä kaudelta. Hokki on puolivälieräsarjassaan tappiolla KooKoolle 0-3, ja Kiekko-Vantaa johtaa playout-sarjaa HCK:ta vastaan voitoin 2-0.

Leinosen pelikielto on peräisin viime lauantain ottelusta Kajaanista, jossa puolustajalle tuomittiin harvinaisempi 2+2+2-minuuttinen rangaistus avauserässä. Leinoselle oli jo tulossa rangaistus edellisestä tilanteesta, kun hän löi KooKoon Jarno Lippojokea mailalla kasvoihin. Jälkimmäinen rike olisi ollut ottelurangaistuksen arvoinen sekä otteluvalvojan että kurinpitäjän mielestä.

– Leinosen poikittaisen mailan käyttö vastustajien kasvon seutuun on holtitonta ja vaarallista. Lippojoki loukkaantuu tilanteessa saaden tikkejä vaatineen pintahaavan kasvoihin, mutta pystyi jatkamaan peliä, kurinpitäjä Jouko Palmula kertoo perusteluissaan.

Myös Pogodin-Aleksejevin tilanteessa kelailtaan lauantaisia videoita. Venäläishyökkääjä selvisi ilman rangaistuksia ensimmäisen erän taklauksestaan, jossa Jiri Veistola loukkaantui ja joutui jättämään ottelun kesken. Otteluvalvojan ja kurinpitäjän mukaan oikea tuomio tästä tilanteesta olisi ollut ottelurangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta.

– Tilanteesta olisi tullut tuomita ottelurangaistus Pogodin-Aleksejeville. Taklauksessa hänen käsivartensa osuu juuri kiekon laukaisseen Veistolan päähän, joka on alhaalla lyöntilaukauksen mailan saaton seurauksena.

Pogodin-Aleksejev on sivussa joukkueensa seuraavat ottelut 20.2. ja 23.2. Leinonen kärsii ensimmäisen osan pelikiellostaan 19.2. pelattavassa neljännessä puolivälierässä ja jatkaa katsomon puolella joko 21.2. pelattavassa viidennessä kamppailussa, mikäli Hokki pystyy pitkittämään sarjaa. Mikäli kainuulaisten kausi loppuu tiistaina, on Leinonen pelikiellossa ensi kauden avausottelusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle