Oilersin tuska ei hellitä, Jets runnoi lopussa ohi

NHL / Uutinen
Trouba ahkeroi Oilersin kaadossa.
Kuva © Getty Images
Edmonton Oilersin tappioputki on nyt 11 ottelun mittainen, vaikka Winnipeg Jets luovuttikin avaimet vierasvoittoon lepsulla pelillään. Antti Raanta auttoi Blackhawksin ja Sami Vatanen Ducksin kotivoittoihin.

Winnipeg Jets pääsi hyvin valmistautuneena kotiotteluunsa Edmonton Oilersia vastaan, siitä piti huolen NHL-runkosarjassa harvinainen viiden päivän tauko edellisen ottelun jälkeen. Marraskuun kriisijoukkue Oilers pyrki palaamaan pitkästä aikaa voittojen tielle, edellistä voittoa öljymiehet juhlivat marraskuun alussa.

Avauserässä Jets oli aktiivinen, energinen ja aggressiivinen ja pakotti vierailijat vetäytymään. Jets hallitsi erää ja sai kaipaamansa avausmaalin, kun toisen kauden amerikkalaispuolustaja Jacob Trouba vei kotijoukkueen johtoon kauden kolmannella maalillaan erän puolivälin jälkeen. Trouba sai läpi ottelun runsaasti vastuuta ykköspakki Tobias Enströmin huilattua loukkaantumisen vuoksi ja kirjautti tilastoihin yli 23 peliaikaa.

Erätauolle asti Jetsin johto ei kuitenkaan kantanut, vaan Oilers tuli tasoihin, kun Ryan Nugent-Hopkinsin rannelaukaus vaihtoi suuntaa maalinedusruuhkassa ja yllätti muutoin jälleen varmasti Jets-maalin suulla esiintyneen Ondrej Pavelecin.

Jos avauserä oli kotijoukkueelta energinen, oli toinen erä jotain aivan muuta. Jets pelasi lepsusti ja menetti ottelun hallinnan vierailijoille. Erä oli puuduttavaa palloilua, jonka parasta antia taisi olla Anthony Peluson ja Luke Gazdicin innostuminen nyrkkihippasille.

Heti kolmannen erän alussa Oilers-fanit saivat riemuittavaa, kun vierasjoukkue meni johtoon onnekkaan pomppukiekon jälkeen. Jets-puolustaja Paul Postma menetti kiekon oman siniviivan päällä ja David Perron ajoi kiekonriiston jälkeen vahvasti maalille. Perronin rystylaukaus kimposi Teddy Purcellin housunpuntista ohi Pavelecin ja vei Oilers ensi kerran johtoon.

Jetsin loppukiri toi kuitenkin tulosta, kun Dustin Byfuglien ohjasi taidokkaasti Mark Stuartin siniviivalaukauksen maaliin. Tasalukemissa mentiin jatkoajalle, jossa sankariksi nousi kesällä Winnipegiin siirtynyt Matthieu Perreault. Miehen kauden kolmannella maalilla Jets otti tärkeän kotivoiton ja jatkoi edmontonilaisten ahdinkoa.

Raanta ja Vatanen voittojen takuumiehinä

Antti Raanta venyi kiekon tielle 40 kertaa, kun Chicago Blackhawks kaatoi kotonaan St. Louis Bluesin. Patrick Kanen kaksi maalia ja Kris Versteegin maali ja kaksi syöttöä nostivat miehet ottelun tähdistöön.

Sami Vatanen palkittiin ottelun parhaana pelaajana, kun Anaheim Ducks voitti kotonaan Philadelphia Flyersin voittomaalikilpailun jälkeen. Vatanen viimeisteli Ducksin kolmannen maalin toisen erän lopulla.

Kotijoukkue oli vahva myös St. Paulissa, jossa Minnesota Wild kukisti vierailevan Montreal Canadiensin. Wild-kapteeni Mikko Koivu teki esityön Jason Zuckerin kauden kymmenenteen maaliin.

MINNESOTA – MONTREAL 2-1

CHICAGO – ST. LOUIS 4-1

WINNIPEG – EDMONTON 3-2 ja.

ANAHEIM – PHILADELPHIA 5-4 vl.

Käyttäjän tkroger kuva

Kommentti: Tommi Kröger

Matthieu Perreault on osoittautumassa kelvolliseksi värväykseksi Jets-paitaan. Mies siirtyi Manitoban aroille kesällä vapaana pelaajana ja on alkukankeuden jälkeen löytämässä pelirytmin ja yhteisen sävelen uusien joukkuetovereidensa kanssa.

Lähinnä Olli Jokisen korvaajaksi hankittu Perreault on ollut viime aikoina Jetsin terävimpiä hyökkääjiä ja erittäin hyvä lisä joukkueen kapeaan ratkaisijaosastoon. Ja kun otetaan huomioon Jokisen vire Nashvillessa, voi toimitusjohtaja Kevin Cheveldayoffia onnitella erinomaisesta värväyksestä.

Samaa ei voidakaan sanoa Jetsin toisesta kesän hankinnasta: T.J. Galiardi syö illasta toiseen popcornia katsomossa. Näin jälkiviisaana on helppo todeta, että samaan olisi varmasti pystynyt esimerkiksi kauden kynnyksellä Montrealiin kaupattu Eric Tangradi. Tai kuka tahansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle