NHL: Rangersin toinen erä liikaa Edmontonille

Marian Gaborik iski kypärätempun paluuottelussaan, kun New York Rangers takoi Edmonton Oilersin jäänrakoon lukemin 8-2. Ottelu ratkesi toisessa erässä, kun Rangers iski kaksi maalia 25 sekunnissa ja meni menojaan.

Edmonton Oilers pysyi kotijoukkue Rangersin kyydissä vajaat 25 minuuttia. Sen jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue. Itse ottelu tarjosi kaikkea, mitä hyvä jääkiekko-ottelu pitää sisällään: komeita maaleja, taklauksia ja tappeluita.

Rangers tuli ensimmäiseen erään myrskyn lailla. Ottelu oli tuskin ehtinyt edes kunnolla alkaa, kun Marian Gaborik vei Oilers-puolustusta miten tahtoi ja iski kiekon lopulta ohi Nikolai Habibulinin.

Edmonton sai ensimmäisen laukauksensa kohti Martin Bironin vartioimaa maalia vasta seitsemän peliminuutin kohdalla, kun Taylor Hall pääsi yrittämään. Edmonton pääsi myös kertaalleen pelaamaan ylivoimaa, kun Steve Eminger otti kampitusjäähyn. Rangers selvitti kuitenkin jäähyn helposti.

Oilers sai vielä erän loppuun toisen ylivoimatilaisuuden, mutta tulos oli sama kuin ensimmäiselläkin. 1-0-lukemista lähdettiin tauolle.

Rangers ratkaisee pelin 25 sekunnissa

Rangers pääsi laukomaan toisen erän alussa kahdesti, mutta Oilers iski sen jälkeen kaksi pikamaalia 28 sekunnissa.

Kun erää oli pelattu vajaat kolme minuuttia, Jordan Eberle kiersi maalin ja ampui, mutta Martin Biron torjui. Irtokiekko ponnahti kuitenkin suoraan Ryan Jonesin lapaan, ja tämä tasoitti pelin.

Heti seuraavassa vaihdossa Shawn Horcoffin ampuma kiekko muutti Rangers-puolustajan mailasta suuntaa ja yllätti hölmistyneen Bironin. Oilers johti 2-1.

Kauaa ei Edmonton kuitenkaan saanut johtoaan pitää. Habibulin piti Oilersin mukana pelissä, kun Rangers painosti vimmatusti. Lopulta hänkään ei kuitenkaan mahtanut mitään, kun Rangers iski kaksi maalia 25 sekunnissa. Ensin Erik Christensen pelasi Gaborikin läpiajoon. Tämä harhautti venäläismaalivahdin taidokkaasti kahville ja viimeisteli 2-2-tasoituksen. Heti seuraavassa tilanteessa Brian Boyle päätti 2-1-hyökkäyksen viimeistelemällä suoraan syötöstä Rangersin 3-2-osuman, joka jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi.

Boylen maalin jälkeen Rangers sai ylivoimatilaisuuden, mutta ei onnistunut käyttämään sitä hyväkseen. Tulosta tuli kuitenkin 10 sekuntia Ladislav Smidin jäähyn päättymisestä. Derek Stepan antoi upean poikittaissyötön Artjom Anisimoville, joka sai pistää kiekon tyhjään maaliin. Maalia katsottiin videolta, sillä kiekko osui Anisimovin luistimeen. Lopulta potkuliikettä ei kuitenkaan havaittu ja maali hyväksyttiin.

Rangersin viides maali oli upea taidonnäyte kaksikon Aleksandr Frolov–Gaborik yhteispelistä. Kaksikko pelasi kahdella syötöllä koko Oilers-kuusikon ulos tilanteesta, ja lopulta Frolov siirsi kiekon maaliin Gaborikin hienosta esityöstä. Samalla hyökkääjä päätti 10 ottelua kestäneen kuivan kautensa. Erätauolle mentiin Rangersin johtaessa 5-2.

Tunteet kuumenevat kolmannessa erässä

Kolmatta erää oli pelattu vajaat kolme minuuttia, kun nähtiin odotettu liigan raskassarjalaisten kohtaaminen. Steve MacIntyre ja Derek Boogaard pudottivat hanskat, ja varsin tasaväkisen väännön jälkeen molemmat lähtivät viiden minuutin istunnolle.

Tappelut eivät kuitenkaan jääneet tähän, sillä kuusi minuuttia myöhemmin sama parivaljakko otti mittaa toisistaan uudestaan. Tämän jälkeen nähtiin tilanne, jossa Sean Avery pudotti Smidin jäänpintaan yhdellä nyrkiniskulla. Tilanteen käynnisti Averyn Colin Fraseriin kohdistama taklaus. Avery komennettiin pukusuojaan soittaen samalla suutaan, ja tilanteesta käynnistyi valtava joukkotappelu. Oilersin Theo Peckham yritti sännätä Averyn perään. Heti perään Zack Stortini ja Brandon Prust pudottivat hanskansa, samalla kun Fraser kävi omaa juttutuokiotaan Rangersin vaihtopenkin kanssa.

Tilanteen rauhoituttua Rangers iski vielä kolme lisämaalia nopeaan tahtiin Frolovin, Ruslan Fedotenkon ja kypärätemppunsa läpiajolla sinetöineen Gaborikin toimesta. Gaborikin maali sinetöi myös ottelun loppuluvut 8-2.

Minnesota kaatoi Tampan

Minnesota Wildin suomalaiskolmikko oli pelipäällä, kun joukkue kaatoi vieraissa Tampa Bay Lightningin 1-4. Antti Miettinen teki ylivoimalla Minnesotan 1-3-maalin ensimmäisen erän lopussa Mikko Koivun syötöstä. Wildin maalilla Niklas Bäckström torjui 37 laukausta. Vain Tampan Martin St.Louis onnistui yllättämään Bäckströmin.