NHL: Pittsburghille kuudes perättäinen voitto

NHL / Uutinen
Hallitseva Stanley Cup -voittaja Pittsburgh Penguins on aloittanut tämänkin kauden huippuvireessä ja hävinnyt yhdeksästä ottelustaan vain yhden. Tiistaina kaatui St. Louis lukemin 5–1. Kolmen ottelun kierroksen muut voittajat olivat Montreal ja Läntisen konferenssin kärkisijoilla keikkuva Calgary.

Pittsburgh näytti St. Louisia kaataessaan kokoonpanonsa syvyyden. Joukkueen kahdeksastatoista kenttäpelaajasta kolmetoista sai tililleen tehopisteitä, ja ainoat kahden tehopisteen miehet olivat Matt Cooke (1+1) ja Kris Letang (0+2).

– Useat vastustajajoukkueet keskittyvät aivan hyvästä syystä Sidneyyn [Crosby] ja Genoon [Jevgeni Malkin], mikä on minusta meille etu. Tehokkuutemme ei nojaa heihin, vaan kaikkiin, puolustaja Jay McKee totesi.

Varjopuoliakin voittoon mahtui, sillä avainpuolustaja Sergei Gontshar joutui jättämään ottelun kesken. Vamman tyypistä ja vakavuudesta ei tihkunut julkisuuteen tietoa pelin jälkeen.

Voitolla Penguins vahvisti asemiaan Itäisen konferenssin piikissä. Yhdeksän ottelun jälkeen ainoa pistemenestys on tullut kotitappiosta Phoenixia vastaan.

Kesähankinnoilta tehoja

Läntisessäkin konferenssissa jaetulla kärkisijalla porskuttaa odotettu menestyjä, Calgary Flames, saldona 13 pistettä yhdeksästä ottelusta. Viimeisimpänä liekkipaitojen jalkoihin jäi Columbus lukemin 6–3.

Flamesin kapteeni Jarome Iginla (1+2) sai ensimmäistä kertaa tällä kaudella enemmän kuin yhden tehopisteen yhdessä ottelussa, ja kesän suuri puolustajahankinta Jay Bouwmeester avasi maalitilinsä runnomalla kiekon ylivoiman maalinedusruuhkasta sisään. Miikka Kiprusoff torjui 27 kertaa.

Ottelun komeimmasta maalista vastasi ruotsalaishyökkääjä Fredrik Sjöström. Hän ajautui puolittaisessa läpiajossaan liian vaikeaan kulmaan, joten hän jätti laukauksen tekemättä, teki pienen kaarreluistelun ja lähes kokonaisen ympyrän kierrettyään laukoi suorasta luistelusta kiekon alakulmaan. Columbus-vahti Steve Mason seurasi tilannetta hölmistyneenä.

Montrealin vaisusti alkaneeseen syksyyn valoa toi rankkarivoitto Atlantasta. Varsinaisella peliajalla Canadiensin maalin teki kesällä hankittu Brian Gionta. Gionta osui myös rankkarikisassa, samoin kuin toinen kesähankinta Scott Gomez.

Jos Canadiens olisi hävinnyt, kyseessä olisi ollut seuran heikoin kauden aloitus 69 vuoteen. Nyt joukkueella on kasassa kahdeksasta ottelusta kolme voittoa.

Kierroksen tulokset

Pittsburgh–St. Louis 5–1

Montreal–Atlanta 2–1

Calgary–Columbus 6–3

» Lähetä palautetta toimitukselle