NHL: Ovetshkin iski hattutempun

Kolmen ottelun NHL-kierroksen suurin nimi oli hattutempun tehnyt Aleksandr Ovetshkin. Suomalaisista parrasvaloihin pääsi Pekka Rinne, joka torjui voiton Nashvillen maalilla.

Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin viimeisteli kauden toisen hattutemppunsa, kun Washington kaatoi Ottawa Senatorsin maalein 7-4. Ovetshkinin ensimmäisellä ja kolmannella maalilla oli väliä noin 35 minuuttia. Maalipörssiä johtava Ovetshkin on viimeistellyt tällä kaudella 37 täysosumaa.

Washington ratkaisi ottelun toisessa erässä, jonka joukkue vei nimiinsä maalein 4-1. Ovetshkin teki toisen erän maaleista kaksi. Kehujen kohde olikin ottelun jälkeen selvä.

- Hän on liigan tähti. Ihmiset maksavat paljon rahaa joka ilta, jotta näkevät hänen pelaavan ja hän esiintyy joka ilta. Hän on varmasti pääsymaksun arvoinen pelaaja faneille, totesi Ottawa-luotsi Craig Hartsburg uutistoimisto AP:n mukaan.

Edmontonissa illan ykkösnimi oli Nashvillen maalivahti Pekka Rinne. Rinne torjui 32 kertaa ja päästi taakseen ainoastaan yhden kiekon. Nashvillen viimeistelyosastokaan ei ollut parhaassa mahdollisessa terässä, mutta onnistui voittoon riittäneet kaksi kertaa. Rinne venyi ottelussa useisiin huipputorjuntoihin. Ainoana hänet pystyi ohittamaan Ales Hemsky, joka tykitti suoraan poikittaissyötöstä kiekon Rinteen kilpikäden alakulmaan.

Bostonin Tuukka Rask ei saanut nollapelistään huolimatta jatkaa toista peliä Bruinsin maalilla. Tontilleen palannut Tim Thomas onnistui ottelussa hienosti, vaikka yhden maalin päästikin. Thomas johdatti joukkueensa 3-1-voittoon Montreal Canadiensista.

Kenttäpelaajista tehokkain oli puolustaja Dennis Wideman, joka viimeisteli tehot 1+1. Widemanin maali tuli tärkeään paikkaan, sillä osuma tasoitti pelin lukemiin 1-1 avauserän viimeisellä sekunnilla.