NHL: Ovetshkin irrotti Flyersin pihdit

New York Rangers ja Pittsburgh Penguins ottivat sarjoissaan jo toiset voitot. Minnesota Wild tasoitti voitot Colorado Avalanchea vastaan Keith Carneyn jatkoaikaosumalla. Aleksandr Ovetshkin iski puolestaan voittomaalin, kun pudotuspeleihin taistellut Washington Capitals otti avausvoiton Philadelphia Flyersia vastaan.

Capitalsin ensimmäinen pudotuspelikamppailu sitten kevään 2003 ei alkanut lupaavasti, sillä Flyers johti 4-2 päätöserään lähdettäessä. Vaclav Prospal ja Daniel Briere osuivat kumpikin kahdesti. Kolmas erä käänsi kuitenkin pelin täysin.

Ajassa 41.50 syntyi kavennus, kun puolustaja Mike Green sai pistää kiekon puolityhjään maaliin Sergei Fedorovin tarjoilusta. Vajaat viisi minuuttia myöhemmin 56 pistettä jo runkosarjassa kerännyt Green tasoitti ottelun ylivoimalla. Hän laukoi kiekon kaarelta ohi Martin Bironin saatuaan syötön Ovetshkinilta.

Philadelphialaiset eivät päästäneet venäläistähteä ampumaan kertaakaan maalia kohti ensimmäisen 53 minuutin aikana. Muun muassa Mike Knuble ja Lasse Kukkonen varjostivat Ovetshkinia. Mutta neljä ja puoli minuuttia ennen loppua 65 maalia runkosarjassa ampunut maalitykki näytti jälleen suuruutensa. Hän varasti kiekon Kukkoselta maalin lähettyvillä ja laukoi joukkueelleen jo kahdeksannen peräkkäisen voiton.

- He pitivät hänet vartioinnissaan erittäin hyvin, mutta hän on pelaaja, joka tarvitsee (vain) yhden tilanteen, Caps-valmentaja Bruce Boudreau sanoi uutistoimisto AP:lle.

Vierasjoukkueensa sarjaan Devilsia vastaan lähtenyt Rangers on kääntänyt asetelman päälaelleen, kun joukkue voitti molemmat newjerseylaisten kotiottelut. Kaksi ensimmäistä erää pelattiin ilman maaleja, mutta Jaromir Jagr ja Sean Avery iskivät päätöserässä voittoon tarvittavat osumat. Neljännellä minuutilla syntyneiden maalien välille jäi vain 23 sekuntia. John Maddenin kavennus vajaa puolitoista minuuttia ennen loppua kuudella kenttäpelaajalla ei enää auttanut.

Ottawa Senators oli noussut 3-0-tappioasemasta jo tasoihin, mutta Ryan Malone masensi senaattorit reilu minuutti ennen loppua ylivoimamaalillaan. Hän iski vielä loppunumerot tyhjään verkkoon. Penguins johtaa voitoin 2-0, kun sarja siirtyy Ottawaan. 38-vuotias veteraanipuolustaja Keith Carney nousi sen sijaan ratkaisijaksi, kun Wild tasoitti voitot Avalanchea vastaan. Hänen lyöntilaukauksensa muutti Colorado-puolustaja Ruslan Saleista suuntaa ja ohitti Jose Theodoren ajassa 1.14 jatkoerää.

Minnesotalaiset olivat voitossa kiinni jo varsinaisella peliajalla, kun Mikko Koivu laukoi johtomaalin 1.51 ennen loppua. Kim Johnsson sai kuitenkin koukkaamisjäähyn 1.09 ennen loppua ja Milan Hejduk tasoitti ottelun joukkueen pelatessa kuudella neljää vastaan.