NHL: Nollapelien kierros

Lauantain NHL-kierroksella nähtiin 14 ottelussa yhteensä viisi nollapeliä. Calgaryssä Olli Jokisen maali jäi laihaksi lohduksi kun Washington Capitals jyräsi Flamesin tehden toisen erän aikana peräti kuusi osumaa.

Sarich osui tällä kertaa väärään maaliin.

Calgary Flames sai kotiottelussaan Washington Capitalsia vastaan lentävän lähdön, kun Olli Jokinen iski kauden toisen maalinsa vasta 44 pelin sekunnin jälkeen. Lisää tuli ensimmäisen erän puolessa välissä, kun Curtis Glencross lisäsi kotijoukkueen johdon kahteen.

Ruotsalaissentteri Nicklas Bäckström kavensi kuitenkin ylivoimalla. Toisessa erässä Capitals sai suuret pyöränsä pyörimään ja meni menojaan peräti kuuden saman kaksikymmenminuuttisen aikana tehdyn maalin turvin.

Ensin Aleksandr Ovetshkin onnistui kahdesti saman ylivoiman aikana. Maalien välillä oli aikaa vain 12 sekuntia. Tämän jälkeen kotijoukkueen puolustajat ryhtyivät kilpailemaan maalinteosta Capitalsin nimekkäiden tähtien kanssa, mutta väärään päähän kenttää.

Ensin Jay Bouwmeesterin löysä purku johti Mike Greenin osumaan. Vain tovi myöhemmin Cory Sarich latasi kiekon omaan verkkoon ohi hölmistyneen Miikka Kiprusoffin.

Aleksander Seminin vietyä Capitalsin neljän maalin johtoon viimeisteli Dave Steckel loppuluvut 7-2 alivoimalla saadusta rangaistuslaukauksesta. Kolmas erä jäi maalittomaksi.

Yön suomalaisista tehokkain oli Teemu Selänne, jonka kaksi maalisyöttöä eivät auttaneet Anaheim Ducksia voittoon ottelussa San Jose Sharksia vastaan.

Muissa otteluissa nähtiin tukku nollapelejä, kun NY Rangersin Henrik Lundqvist, Boston Bruinsin Tim Thomas, Pittsburghin Brent Johnson, Tampa Bay Lightningin Dan Ellis ja Dallas Starsin Andrew Raycroft pitivät maalinsa puhtaana. Thomasille nollapeli oli jo kauden kolmas.