NHL: Montreal ja Philadelphia pakkovoittoihin

NHL / Uutinen
Itäisessä konferenssissa on käynnissä hurja taistelu finaalipaikasta. Kevään yllättäjäjoukkueet Montreal ja Philadelphia jatkoivat taisteluaan ottaessaan tiistain vastaisena yönä elintärkeät voitot vastustajistaan.

Montreal pakotti Pittsburghin ottelusarjan seitsemänteen peliin voittamalla pingviinit kotiluolassaan lukemin 4-3 ja tasoittamalla sarjan 3-3:een. Canadiensin voiton takuumiehinä häärivät tutut miehet maalivahti Jaroslav Halak sekä hyökkääjä Mike Cammalleri.

Tällä hetkellä tiukimmin arvostettuun Conn Smythe–palkintoon (pudotuspelien paras pelaaja) tarraava Halak torjui ottelussa 34 kertaa. Cammalleri teki sen sijaan kaksi maalia ja nosti pudotuspelien maalisaldonsa jo yhteentoista.

Canadiens meni avauserässä johtoon(Cammalleri), mutta Penguins tasoitti Sidney Crosbyn maalilla ja meni toisessa erässä johtoon Kris Letangin ylivoimamaalilla. Kotijoukkue kuitenkin tuli ottelun puolivälin paikkeilla tasoihin (Cammalleri) ja meni heti perään johtoon sairastuvalta palanneen puolustaja Jaroslav Spacekin maalilla. Tämän jälkeen Canadiens ei enää johtoasemaansa luovuttanut vaan voitti ottelun 4-3, kun molemmat joukkueet maalasivat päätöserässä kertaalleen.

– Seitsemäs ottelu on meille nyt realismia, emmekä voi ihmetellä sitä monttu auki. Tämä on hauskaa aikaa ja aiomme nauttia tästä, koska meillä on mahdollisuus voittaa Penguins seitsemännessä ottelussa, sanoi illan toinen sankari Cammalleri.

Kyseessä oli jo kolmas useamman kuin yhden maalin ilta Cammallerille tämän kevään pudotuspeleissä.

– He pelasivat tänään epätoivoisessa tilanteessa ja erinomaisesti. Varsinkin Cammalleri on tällä hetkellä kovassa vireessä. Meidän pitää nyt vain palata kotikaukaloon ja voittaa seuraava ottelu, analysoi Penguinsin hyökkääjä Pascal Dupuis.

Seitsemäs ottelu saattaa olla viimeinen koskaan Pittsburghin vanhalla Mellon Arenalla, sillä joukkue siirtyy pelaamaan kotiottelunsa ensi kaudella uudelle areenalle.

Leino liekeissä

Tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa nähtiin toinenkin pinnalla pysyminen itäisessä konferenssissa. Vierasjoukkueena pelannut Philadelphia Flyers otti toisen pakkovoittonsa peräkkäin Boston Bruinsista. Sarjassa jo 3-0 sillassa ollut Flyers kavensi sarjan otteluvoitot jo 3-2:een ottamalla puhtaan 4-0 voiton Bostonista.

Suomen Ville Leino oli jälleen pelipäällä tehdessään tehot 1+1. Ottelun tähdistöön valittu suomalaishyökkääjä kellotti lähes 18 minuuttia peliaikaa ja vastasi ottelun voittomaaliksi jääneestä avausosumasta.

Edellisen ottelun jatkoajalla ratkaissut Simon Gagne oli toinen illan sankareista tehdessään kaksi maalia Bruinsin suomalaisvahti Tuukka Raskin taakse.

Flyers sai jobin postia ottelun toisessa erässä kun ykkösvahti Bryan Boucher loukkaantui. Hänen tilalleen rientänyt Michael Leighton oli kuitenkin järkähtämätön torjuessaan kaikki 14 kotijoukkueen laukausta.

Bruinsin kokenut hyökkääjä Mark Recchi ilmaisi tyytymättömyytensä tappiollisen ottelun jälkeen.

– He tulivat ja läiskäisivät meitä kasvoille. Me emme pelanneet hyvin ja nyt tästä tulikin kunnon ottelusarja, sanoi Recchi.

Kierroksen tulokset:

Montreal–Pittsburgh 4–3

Ottelusarja tasan voitoin 3-3.

Boston–Philadelphia 0–4

Boston johtaa ottelusarjaa voitoin 3–2.

» Lähetä palautetta toimitukselle