NHL: Doan nousi anti-sankarista sankariksi

Phoenixin Shane Doan oli mukana hyvässä ja pahassa, kun miehen kipparoima Coyotes päihitti konferenssin sisäisessä kamppailussa Detroit Red Wingsin.

Red Wings johti Detroitissa pelattua ottelua kolmannen erän loppupuolella jo melko selvin lukemin 4-2. Nicklas Lidström vei kotijoukkueen ajassa 55:22 ylivoimalla kahden maalin johtoon, kun kapteeni Doan istui jäähypenkillä. Näyttikin jo siltä, että miehestä tulee joukkueensa syntipukki.

- Se tuntui hirveältä. Teki mieli vaan valua penkin alle häpeämään, kommentoi Doan tunnetta jäähypenkillä kun Detroit karkasi kahden maalin johtoon.

Kuin ihmeen kaupalla Phoenix tuli kuitenkin vielä tasoihin. Ensin Keith Yandle kavensi ylivoimalla lukemat 4-3:een ja heti perään konkaripakki Ed Jovanovski tasoitti puntit. Molempien maalien syöttäjänä hääri Doan.

Mutta se ei vielä Coyotesin ikonille riittänyt. Mies tälläsi ottelun voittomaalin jatkoajan neljännellä minuutilla ja takasi joukkueelleen hienon voiton lukemin 5-4. Doanin voittomaalin toiseksi syöttäjäksi merkittiin Suomen Sami Lepistö.

- Menin maalille, sain paluukiekon ja käänsin sen kämmenelle, josta pystyin nostamaan kiekon maaliin, kommentoi Doan voittomaaliaan.

Red Wings meni ensimmäisessä erässä johtoon Pavel Datsjukin maalilla, johon syötön tarjosivat Henrik Zetterberg sekä Brian Rafalski. Toisen erän maalit menivät vierailijoille 2-1, kun Yandle ja Scottie Upshall onnistuivat maalinteossa puolentoista minuutin välein. Red Wingsin maalista vastasi Suomessakin juniorina pelannut Patrick Eaves. Päätöserään lähdettiin tasanumeroissa 2-2.

Kolmannessa erässä molempien joukkueiden kapteenit nousivat valokeilaan. Ensin Detroitin kippari Lidström tälläsi kaksi maalia, toinen tasakentällisin ja toinen ylivoimalla. Ylivoimalla syntyneessä 4-2 maalissa oli suomalaisväriä, kun syötön tarjoili Valtteri Filppula. Loppu oli kuitenkin Doanin näytöstä ja kaksi pistettä lähti Coyotesin matkaan.

- Teimme hyvää työtä kolmannen erän loppupuolelle saakka, mutta sitten jouduimme pettymään. Ei tällainen ainakaan itseluottamustamme nosta, sanoi Detroitin päävalmentaja Mike Babcock ottelun päätyttyä.