NHL: Blackhawks nollasi Islandersin

Chicago Blackhawks ja New York Islanders olivat molemmat pelanneet hyvällä tehokkuudella viime aikoina, mutta puolustava mestari pullisteli jälleen hauistaan ja murskasi Islandersin toisessa erässä. Loppulukemat jäivät selkeisiin 5-0-lukemiin.

Ottelu oli chicagolaisille kovin merkittävä juhlaottelu, sillä ottelun alussa juhlistettiin vuoden 1961 Stanley Cupin voittanutta Blackhawks-joukkuetta. Ehkäpä pieni motivointi oli hyväksi ottelun kannalta.

Ensimmäiseen erään Chicago lähti vahvasti. Joukkue pommitti erän aikana 16 kertaa kohti Islanders-maalia ja maalilla seisonutta Nathan Lawsonia. Erän ainoaksi osumaksi jäi Chicagon ylivoimamaali vajaan viiden minuutin pelin jälkeen, kun Patrick Sharpin terävä rannelaukaus suoraan syötöstä ohitti Lawsonin.

Patrick Sharp iski ottelussa kauden 25. täysosuman.

Toisessa erässä Blackhawks repäisi. Maalinteko aloiteltiin jo muutaman pelatun minuutin jälkeen, kun Marian Hossa ampui kiekon verkkoon Tomas Kopeckyn syötöstä. Ja n. viiden minuutin kuluttua verkko heiluu jälleen, tällä kertaa vuorossa on Patrick Kane. Ensin Niklas Hjalmarsson katkaisi Islandersin syötön siniviivalla, josta avautui mukava hyökkäys Jonathan Toewsille ja Kanelle hyökkäykseen. Pienet kiekonsiirtelyt mieheltä toiselle, jolloin Kanelle avautui helppo paikka iskeä.

3-0-tilanteessa Blackhawks ei hellitä, vaan jatkaa painostustaan. Seuraava osuma löysi päivänvaloon erän jo käännyttyä lopuilleen, tällä kertaa maalintekijäksi ilmoittautui Dave Bolland. Bolland siirtää kiekon maaliin Marian Hossan syötöstä maalin takaa. Vielä erän viimeisillä sekunneilla nähtiin lopullinen naula ja 5-0-osuma, kun Niklas Hjalmarssonin kova laukaus ohittaa Nathan Lawsonin viimeisen kerran tässä ottelussa.

Kolmas erä jää maalittomaksi. Islanders sai luotua tilanteita ja laukauksia kohti Chicagon maalia enemmän kuin aiemmin ottelussa, mutta maalivahti Corey Crawford pitää nollan. Crawfordin uran toinen nollapeli syntyy lopulta 29 torjunnan turvin. Islanders-maalilla Lawson huhki lopulta 40 torjunnan arvoisesti, mutta Blackhawksin tehokkuus oli liikaa.

Ottelun jälkikommenteissa kuultiin pettynyt Isles-päävalmentaja Jack Capuano. Vaikka Islanders oli pelannut kolme ottelua neljässä illassa, oli Capuanolla painavaa sanottavaa joukkueensa peliesityksestä:

– Tämä on ammattilaisjääkiekkoa ja National Hockey League. On oltava valmiina pelaamaan. Puhuimme mainiosta ilmapiiristä. Puhuimme yleisön puolelleenvoittamisesta, yksinkertaisesta vieraspelaamisesta, syötönkatkojen eliminoimisesta ja hyvästä karvauspelistä – emmekä tehneet mitään niistä. He (Chicago) ovat erittäin hyvä joukkue, iso, vahva ja he hallitsivat ottelua.

Dallas nollasi Minnesotan

Dallas Stars jatkoi mainioita otteitaan vieraskaukaloissa, kun tällä kertaa Minnesota Wild kaatui pyöreästi 4-0. Samalla nähtiin aiemmin viikolla paluun Stars-paitaan tehneen Jamie Langenbrunnerin debyytti, mutta Langenbrunner jäi ottelussa pisteittä.

Starsin maaleista vastasivat kaksi maalia tehnyt Jamie Benn, sekä maalin mieheen iskeneet Trevor Daley ja James Neal. Lisäksi Brad Richards ja Brenden Morrow nappasivat kaksi syöttöpistettä mieheen.