NHL: Bäckström pysäytti Capitalsin

Nicklas Bäckströmin loistopeli ja Mikko Koivun voittomaali toivat Minnesota Wildille pisteet Washington Capitalsia vastaan. Lauri Korpikoski osui kahdesti Phoenix Coyotesin voittaessa Detroit Red Wingsin.

Chuck Kobasewlle kauden avausmaali.

Helsingin Premieressä molemmissa otteluissa tappion kärsinyt Minnesota Wild parantaa otteitaan. Viime yön kierroksella irtosi kauden neljäs voitto. Pisteiden takuumiehinä häärivät suomalaiset.

Nicklas Bäckström torjui ottelussa 21 kertaa. Vain Capitalsin ykköstykki Aleksandr Ovetshkin pääsi yllättämään suomalaisvahdin. Ovetshkin iski kavennuksen puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä, mutta tasoihin Capitals ei päässyt.

Wildin maaleista vastasivat nivusvammastaan huolimatta yli 19 minuuttia pelannut Chuck Kobasew ja kapteeni Mikko Koivu. Kobasew pelasi ottelun Koivun rinnalla ykkösketjussa Antti Miettisen ollessa sairaana sivussa.

- Me tulimme alusta asti täysillä ja nappasimme aikaisessa vaiheessa johdon. Tärkeämpää kuitenkin on, että pidimme johtoasemamme loppuu asti, Kobasew kehui joukkuettaan.

Ottelussa erikoista oli Capitalsin ruotsalaishyökkääjä Nicklas Bäckströmin ja suomalaiskaima Niklasin kohtaaminen ensi kertaa NHL-jäillä. Suomalainen veti tällä kertaa pidemmän korren ja hänet valittiin myös ottelun ykköstähdeksi.

Kierroksen toisesta suomalaisen tekemästä voittomaalista vastasi Lauri Korpikoski. Maali syntyi alivoimalla ensimmäisen erän puolivälissä vieden Coyotesin 3-0 -johtoon. Detroit kiri ottelussa vielä maalin päähän, mutta Korpikosken illan toinen osuma tyhjiin 58 sekuntia ennen loppua päätti Red Wingsin pyristelyt.