Morozov lopettaa uransa

MAAJOUKKUE, KHL / Uutinen
Morozov toimi pitkään myös Venäjän maajoukkueen kapteenina.
Kuva © Getty Images
Venäläinen Aleksei Morozov vetää hokkarit naulaan.

Viime kaudella Moskovan TsSKA:n kapteenina toiminut Aleksei Morozov ilmoitti alkuviikosta lopettavansa jääkiekkouransa. 37-vuotias venäläispelaaja ehti pelata pitkän uransa Atlantin kummallakin puolen.

Krylia Sovetov Moskvan kasvatti debytoi kaudella 1993-1994 Venäjän tuolloisessa pääsarjassa. Pittsburgh Penguins varasi hänet ensimmäisellä kierroksella vuoden 1995 varaustilaisuudessa, ja Morozov lähti NHL:ään syksyllä 1997. Hän pelasi seitsemän kautta pingviinipaidassa ennen palaamistaan Venäjälle.

Kotimaassaan Morozov edusti Ak Bars Kazania peräti yhdeksän kauden ajan ennen siirtoaan viime kaudeksi Moskovaan. Hän toimi kuutena näistä kausista joukkueen kapteenina. 

Morozov on jäänyt katsojien mieleen varsinkin roolistaan Venäjän maajoukkueessa. Hän oli Venäjällä pelaamiensa kausien ajan maajoukkueen vakiokasvo edustaen joukkuetta niin MM-kisoissa, EHT-turnauksissa kuin olympialaisissakin. Hän oli mukana joukkueen kapteenina muun muassa 2008 ja 2009, kun Venäjä voitti maailmanmestaruuden peräkkäisinä vuosina. Myös olympiahopea Naganosta vuodelta 1998 on Morozovin palkintokaapissa. 

Kazanin vuosilta Morozovilla on kaksinkertainen Gagarin Cupin mestaruus, moninkertainen valinta KHL:n tähdistöotteluun, pudotuspelien parhaan pelaajan palkinto kaudelta 2009 sekä kaksinkertainen Superligan maalipörssin voitto. Hän voitti myös MM-kisojen maalipörssin vuonna 2007.

Kaikkiaan Morozov pelasi viidentoista kauden aikana 665 ottelua KHL:ää ja tämän edeltäjää, Superligaa. Tehoja näissä kertyi 283+329=612. NHL:n puolella hän pelasi 451 ottelua, joista saldoksi jäi 84+135=219.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle