MM-kisat: Venäjä murskasi Suomen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomi koki 5-0-tappion Venäjän käsittelyssä. Samalla varmistui, että Leijonat kohtaavat puolivälierissä Tshekin.

MM-kisojen välisarja saatiin Suomen osalta päätökseen. Venäjä voitti lopulta Leijonat selkein 5-0-numeroin. Punakoneen viimeistely oli liikaa suomalaisille, ja lopulta kamppailu päättyi murskalukemiin. Venäjän maalilla Semjon Varlamov kuittasi nollapelin.

Tappion myötä varmistui välisarjalohkon lopullinen tilanne. Lohkovoittajan Venäjä saa vastaansa Kanadan ja Suomen vastustajana puolivälierissä tulee olemaan Tshekki.

Venäjä murhaava viimeistelyssä

Suomi avasi ottelun terävästi ja hallitsi kamppailua alkua mielin määrin. Leijonat pyörittivät venäläisiä, kun punakone parhaina päivinään 70- ja 80-luvulla. Venäläiset saivat lopulta kiittää maalipuitakin, ettei Suomi onnistunut viimeistelyssä. Suomalaisista Juhamatti Aaltonen, Jarkko Immonen ja Mikko Mäenpään täräyttivät pelivälineen tolppiin.

Kun maalinteko ei onnistunut Suomelta, käytti Venäjä tilanteen hyväkseen. Sergei Fjodorov pääsi ylivoimalla viimeistelemään venäläisten 1-0-osuman. Suomen maalilla Petri Vehaselle ei ollut mitään mahdollisuuksia, kun Fjodorov siirsi kiekon takatolpalta verkkoon poikittaissyötöstä.

Avausosumasta Venäjä sai paremmin pelistä kiinni. Kamppailun seuraavaa osumaa saatiin kuitenkin odotella aina ottelun puolivälin yli. Sitten venäläiset rankaisivat Suomea kahdesti kymmenen sekunnin kuluessa. Jevgeni Malkin ja Nikolai Kuljomin veivät venäläiset hetkessä kolmen maalin karkuteille.

Kun Venäjä rankaisi vielä kolmannen erä lopussa Aleksei Jemelinin ja Maksim Afinogenovin osumilla Suomea, oli ottelu lopullisesti ratkennut. Suomi ei onnistunut ohittamaan Varlamovia hyvistäkään paikoista, joten loppunumeroiksi tulostaululle jäi Venäjän 5-0-voitto.

Tshekki vastaan puolivälierissä

Lopputulos tiesi sitä, että Suomi saa puolivälierissä vastaansa ailahtelevasti pelanneen Tshekin. Venäjä kohtaa puolestaan Kanadan. Kyseiset parit kohtasivat myös Vancouverin olympialaisten puolivälierissä, joten kamppailuista häviäjinä poistuneet Tshekki ja Venäjä pääsevät maksamaan kalavelkojan MM-jäällä.

Suomen joukkueelle huonoja uutisia toi lisää Juuso Hietasen loukkaantuminen. Venäjän Ilja Kovaltshuk löi poikittaisella mailalla MM-debyyttinsä tehnyttä suomalaispuolustajaa olkapäähän ja Hietanen jätti tuskissaan kaukalon. Pelin lopun kapteeni Sami Kapanen pelasi puolustajan tontilla.

Leijonilla onkin puolivälierissä pieni puolustaja ongelma, kun Hietanen ja tänään myös loukkaanunut Pasi Puistola lienevät poissa kokoonpanossa. Sen sijaan Petteri Nummelin ja Lasse Kukkonen palaavat takalinjoille Tshekkiä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle