MM-kisat: Itävalta ja Slovenia putosivat

MAAJOUKKUE / Uutinen
MM-kilpailujen karsintasarjan viimeisissä otteluissa olivat paikat ensi vuoden kisoihin. Valko-Venäjä ja Latvia nappasivat ne itselleen kukistamalla Slovenian ja Itävallan.

Slovakian MM-kilpailujen karsintasarja pelattiin päätökseen sunnuntai-iltana. Ennen viimeisiä otteluita kaikki neljä joukkuetta olivat tasapisteissä, joten ensi vuoden sarjapaikat olivat tarjolla voittajille.

Valko-Venäjä otti tiukan otteen sarjapaikasta jo ottelunsa avauserässä. Slovenia joutui antautumaan kahdesti, Valko-Venäjän maalit tekivät Sergei Demagin ja Andrei Kostitsin.

Toisessa erässä Slovenia piti takamatkansa kahdessa maalissa kahdeksan minuutin ajan. Valko-Venäjä pääsi kuitenkin pelaamaan 5–3-ylivoimalla, kun Robert Kranjc vippasi alivoimalla kiekon katsomoon. Lopulta 0–3-maalin viimeisteli takatolpalta Andrei Stepanov.

Slovenia sai oman kuparisensa rikki ottelun puolivälin jälkeen, kun Robert Sabolic kavensi tilanteeksi 1–3. Andrei Mihaljov kuitenkin lopetti sloveenien pyristelyt neljä minuuttia myöhemmin, ja ajassa 37.13 Kostitsin viimeisteli ylivoimalla toisen erän loppulukemiksi 1–5.

Päätöserään Slovenian maalille luisteli Andrej Hocevar. Hän pystyi pitämään maalinsa koskemattomana yli 15 minuuttia, mutta erän lopulla Mihaljov tekaisi vielä kaksi ylivoimamaalia ja täydensi näin hattutemppunsa.

Latvia lähetti Itävallan divisioonaan

Latvia teki omassa ottelussaan lähes yhtä selvää jälkeä Itävallasta. Ottelun avausmaalia edelsi upea kuvio, joka päättyi Gints Meijan laukaukseen. Tämän Fabian Weinhandl vielä torjui, mutta Roberts Bukarts sai siirtää paluukiekon rauhassa Itävallan pömpeliin.

Latvian toisen täysosuman viimeisteli maalinedushässäkän päätteeksi Mikelis Redlihs. Toisen erän alussa viininpunaiset karkasivat jo kolmen maalin karkumatkalle, kun Kaspars Saulietis teki ylivoimalla ottelun ensimmäisen maalinsa.

Latvia sai mainion tilaisuuden lisätä johtoaan kolmannen erän seitsemännellä minuutilla, kun Martins Cipulista rikottiin läpiajotilanteessa. Cipulis sai rangaistuslaukauksessaan harhautettua n.n:n jäihin, mutta kiekko karkasi latvialaishyökkääjän lavasta juuri laukaisuhetkellä.

Heti perään Latvia pääsi pelaamaan ylivoimaa, jonka se käytti hyväkseen. Saulietisin illan toinen täysosuma sinetöi Itävallan kohtalon. Edgars Masalskis joutui antautumaan ainoan kerran ottelun päätösminuutilla, kun Thomas Rafflin epäonnistunut laukaus lepatti latvialaisvahdin taakse.

Slovenian ja Itävallan tilalle varsinaisiin MM-kisoihin nousevat ensi vuodeksi 1. divisioonan lohkovoittajat Italia ja Kazakstan.