Latvia jatkoaikavoittoon Tanskasta, säilytti sarjapaikkansa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Latvia ja Tanska mittelivät paremmuudesta nuorten MM-kisoissa ja samalla siitä, kumpi joukkue joutuu hakemaan vauhtia alemmalta sarjatasolta.

Varsinainen peliaika päättyi 1-1, joten ratkaisuja jouduttiin hakemaan jatkoajalta. Latvian Nikita Jevpalovs iski ratkaisuosuman Roberts Lipsbergsin laukauksen paluukiekosta. Näin Latvia säilytti sarjapaikkansa ja Tanska putoaa ensi vuodeksi I divisioonaan.

Tanska teki ottelun avausmaalin vain reilun kolmen minuutin jälkeen Oliver Björkstrandin toimesta. Latvia sai kertaalleen avauserässä kiekon Tanskan maaliin, mutta osuma hylättiin korkean mailan takia.

Latvia tuli toisessa erässä tasoihin, kun joukkueen kapteeni Kristians Pelss laukoi suoraan syötöstä hyödyntäen joukkueen ainoan ylivoiman ottelussa. Myös Tanska pääsi ylivoimalle vain kertaalleen.

Tanskan tilalle pääsarjaan nousee joulukuun puolivälissä I divisioonan A-lohkon voittanut Saksa.