Kummola luopuu IIHF:n puheenjohtajakilvasta

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kalervo Kummola on päättänyt vetäytyä pois Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtajavaalista. Näin ollen istuva puheenjohtaja, sveitsiläinen Rene Fasel jää ainoaksi ehdokkaaksi ja saa jatkokauden.

Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola kertoo, että viime aikojen keskustelut Rene Faselin kanssa kansainvälisen jääkiekon tulevaisuudesta ovat olleet sen verran hedelmällisiä, että Kummola ei näe tarvetta Faselin syrjäyttämiseen. Kummola kuitenkin haluaa jatkaa Euroopasta valittavan varapuheenjohtajan paikalla.

- Pitkien neuvottelujen jälkeen Faselin kanssa tulimme lopputukokseen, että jääkiekon kansainvälisen kehityksen kannalta on parempi että työskentelemme yhdessä kuin että luomme turhia jännitteitä ja mahdollisen välirikon jäsenmaiden välille, Kummola kertoo Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto pitää 21. toukokuuta kokouksen, jossa valitaan puheenjohtaja ja hallitus seuraavalle nelivuotiskaudelle. Kummola on kuulunut IIHF:n hallitukseen vuodesta 1998, ja varapuheenjohtajana hän on ollut viimeisen viiden vuoden ajan.

58-vuotias Rene Fasel on ollut IIHF:n puheenjohtaja jo vuodesta 1994 lähtien. Sittemmin hänet on valittu myös Kansainvälisen olympiakomitean jäseneksi sekä KOK:n koordinaatiokomitean puheenjohtajaksi Vancouverin talviolympialaisiin 2010.

» Lähetä palautetta toimitukselle