KS: KooKoo hävisi nousubonuskiistan - kymmenien tuhansien korvaukset maksettavaksi

LIIGA / Uutinen
Juha Juujärvi oli yksi korvauksien saajista.
Kuva © Timo Savela
Kouvolan KooKoon ja Pelaajayhdistyksen väliseen nousubonuskiistaan saatiin perjantaina käräjäoikeuden päätös, jonka mukaan KooKoo tuomittiin maksamaan korvaukset.

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi KooKoon maksamaan 55 000 euron korvaukset seitsemälle pelaajalle sekä valmentaja Juha Juujärvelle. Kouvolan Sanomien mukaan Juujärvelle korvattava summa on 10 000 euroa ja pelaajista Santtu Huhtala, Aatu Hämäläinen, Teemu Tallberg, Jussi Nättinen ja Mikael Kuronen saavat 7000 euron korvaukset. Timo-Pekka Heikkisen ja Nico Lehdon saamien korvausten määrä on 5000 euroa.

Korvausten lisäksi KooKoo joutuu maksamaan oikeudenkäyntikulut, jotka ovat yli 21 000 euroa. Kaikkiaan kouvolalaisseuralle lankesi maksettavaa noin 75 000 euroa.

Käräjäoikeus perusteli päätöstään sillä, että valmentaja ja pelaajat tekivät sen, mitä heiltä oli edellytetty nousemiseen eli voittaneet Mestiksen. Lisäksi heidän työsopimuksiensa sanamuodot eivät tukeneet seuran käsitystä siitä, etteivät korvauksia hakeneet olisi olleet oikeutettuja bonuksiin.

KooKoolla on oikeus hakea muutosta päätökseen Itä-Suomen hovioikeudesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle