Kovanen jätti JYPin

LIIGA / Uutinen
Puolustaja Tommi Kovanen jätti jyväskyläläisseuran perjantaiaamuna kesken sopimuskauden. JYP-kapteenin lähtö tuli yllätyksenä niin joukkueelle kuin seurajohdollekin. Blues-puolustaja Tomi Källarsson tulee paikkaamaan JYPin puolustajapulaa vuokrasopimuksella.

Alun perin 31-vuotiaan Kovasen piti jatkaa JYPissä missiokauden loppuun, kevääseen 2007 asti.

- Todella erikoinen ratkaisu, kyseessä oli sentään joukkueen kapteeni. Tempaus laittoi meidät vaikeaan paikkaan, JYPin toimitusjohtaja Jukka Seppänen sanoo.

Uransa aikana Kovanen on edustanut JYPin lisäksi mm. KalPaa, Pelicansia, Jukureita, KooKoota ja italialaista Fassaa sekä sveitsiläistä Fribourg-Gottéronia. JYPissä hän kantoi kapteenin C-merkkiä toista kautta.

Tappioputkeen SM-liigassa jäänyt JYP vuokrasi apuun 190-senttisen puolustajan Tomi Källarssonin Bluesista. Hän pelaa Jyväskylässä ensi vaiheessa 4.11. asti.

Seppänen pitää Kovasen ratkaisua isona periaatteellisena kysymyksenä työntekijän velvollisuuksista sopimuskauden aikana, eikä ole sen vuoksi halukas kommentoimaan
asiaa tuoreeltaan lisää. Joukkueen uusi kapteeni valitaan myöhemmin.

- Huomiseen Ässät-otteluun oli hetken aikaa tarjolla kokoonpanoon vain viisi tervettä puolustajaa.

Kovanen itse kommentoi Radio Suomessa, ettei lähdön pitänyt olla millään lailla yllätys.

- Koen, että tällä hetkellä tämä oli oikea ratkaisu. Parempi siirtyä syrjään, jos ei pysty antamaan kaikkeaan joukkueelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle