Korpikoski solmi tulokassopimuksen Rangersin kanssa

LIIGA, NHL / Uutinen
New York Rangers on kiinnittänyt TPS-hyökkääjä Lauri Korpikosken riveihinsä kolmivuotisella sopimuksella. Korpikoski harjoitteli sunnuntaina Rangersin valmentajan Tom Renneyn johdolla, mutta aloittaa Pohjois-Amerikan uransa Rangersin farmijoukkueessa Hartford Wolf Packissä. Sopimuksesta kertoivat TPS:n verkkosivut.

Heinäkuussa 20 vuotta täyttävä Korpikoski on TPS:n oma kasvatti. Hän ehti edustaa seuraa liigatasolla vajaassa sadassa ottelussa, joissa pistetili karttui kolmella maalilla ja kymmenellä syötöllä. Vaikka kulunut liigakausi ei sujunut sen paremmin pelaajalta kuin joukkueeltakaan odotetusti, Rangers halusi kiinnittää kesän 2004 ykköskierroksen varauksen sopimuksenalaisten pelaajiensa listaan.

- Laurilla on riittävä taitotaso ja halu. Emme osaa sanoa, kuinka pitkään siinä menee, mutta uskomme, että on realistista odottaa hänestä kakkosketjun vasenta laitahyökkääjää NHL-tasolle, Renney kertoi New York Postissa.

Korpikosken kauden parhaat pelit osuivat vuodenvaihteen nuorten MM-kisoihin. Suomen pronssijoukkueessa hän saalisti kuusi tehopistettä. TPS:n kausi päättyi SM-liigassa pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, mutta Hartfordissa Korpikoski saa uuden mahdollisuuden, sillä Wolf Pack on jo varmistanut paikkansa huhtikuun puolivälissä alkaviin Calder Cup -peleihin. AHL:n runkosarjasta joukkueella on pelaamatta vielä kuusi ottelua.

Korpikosken sopimuksen myötä kaikki vuoden 2004 varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella varatut suomalaispelaajat ovat siirtyneet kapeampiin kaukaloihin leveämmän leivän hankintaan. Korpikosken juniorimaajoukkueketjutoverit Lauri Tukonen ja Petteri Nokelainen solmivat omat sopimuksensa Los Angeles Kingsin ja New York Islandersin kanssa jo viime kesänä.

» Lähetä palautetta toimitukselle