Jokerit jatkaa mitä todennäköisimmin KHL:ssä - liiga tahtoo pitää helsinkiläisjoukkueen

KHL / Uutinen
Jokerit luovutti KHL:n presidentille tämän nimellä varustetun pelipaidan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit piti maanantaina tiedotustilaisuuden, johon saapui seuran edustajien lisäksi myös ensi kertaa suomaislehdistön eteen tullut KHL-presidentti Dmitri Tšernišenko.

Tiedotustilaisuuden anti jäi lopulta konkretian kannalta ohueksi. KHL:n presidentti Dmitri Tšernišenko ja Jokerien hallituksen puheenjohtaja Harry Harkimo ylistivät molemmat seuran ja liigan välistä yhteistyötä. Miehet kertoivat myös, että Jokereiden pelit jatkuvat mitä todennäköisimmin KHL:ssä myös tämän kauden jälkeen. 

Jokereilla ja KHL:llä on sarjassa pelaamisesta toistaiseksi voimassa oleva jatkosopimus, mutta neuvottelut taloudellisista raameista ja maksujen jakamisesta tämän kauden jälkeen ovat käynnissä. Harkimo kertoi uskovansa, että sopimus saadaan viimeisteltyä vuodenvaihteeseen mennessä.

- Neuvottelimme Tšernišenkon kanssa seuraavien kolmen kauden suunnitelmista. Tilanne näyttää hyvältä. En näe esteitä Jokereiden jatkolle sarjassa. Etsimme uusia rahoituskumppaneita, Harkimo muotoili.

Tšernišenko myötäili ja täsmensi KHL:n toimintamallia. Jokereilla ei ole hänen mukaansa KHL:ään kolmen vuoden sopimusta, kuten usein luullaan, vaan nimenomaan taloudelliset ehdot ovat katkolla.

- Sopimuksen ehdoista neuvottelu kuuluu protokollaan. Taloudellisesti kaikki on kunnossa, ja Jokerit on yksi kilpailukykyismmistä joukkueista.

KHL-presidentti ylisti myös helsinkiläisseuran merkitystä liigalle.

- Joukkueella on yhdet parhaista pelaajista koko sarjassa, ja taso on korkea. Katsojaluvut ovat korkeita paitsi täällä kotona Helsingissä, myös vieraspeleissä. Jokerit on yksi vetovoimaisimmista joukkueista.

Häneltä kysyttiin myös, aikooko täksi kaudeksi Kiinaan laajentunut KHL vielä lisätä joukkuemäärää.

- Olemme lähellä maksimia joukkuemäärässä. Muistakin maista, kuten Ruotsista ja Iso-Britanniasta, on ilmaantunut halukkaita joukkueita, mutta he eivät ole täyttäneet ehtoja. Kansainvälisten sopimusten lisäksi vaadimme, että puitteet ovat kunnossa. 

KHL-presidentti ei vaikuttanut olevan huolissaan sarjan ympärillä jatkuvasti vellovista negatiivisista huhuista. 

- KHL ei ole koskaan voinut näin hyvin, hän linjasi.

Myös Harkimo kehui KHL:ää. 

- Meillä on hyvää yhteistyötä mm. SKA:n kanssa. Kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan.

Käyttäjän vpaatalo kuva

Kommentti: Vilja Päätalo

Jokereiden tiedotustilaisuudesta jäi kuva, että helsinkiläisjoukkue on todella tärkeä KHL:lle. Venäjältä löytynee rahaa seuran pitämiseksi liigassa, ja se vaikutti miellyttävän ainakin Jokereiden johtoporrasta. 

» Lähetä palautetta toimitukselle