Jatkoaikaan rakenteellisia uudistuksia - maksumuuri mahdollistaa paremman journalismin

LIIGA, MESTIS, NHL, MAAJOUKKUE, KHL / Uutinen
Jatkoajan verkkolehti muuttuu mediakentän mukana.
Kuva © Jaakko Stenroos
Median murros ja ansaintalogiikan muuttuminen haastaa verkkomediatkin etsimään uusia tulonlähteitä.

Jatkoajan verkkolehti muuttuu maksulliseksi toukokuun ensimmäisestä päivästä alkaen. Ilmaiseksi verkkosivuilta voi yhä selata etusivua ja lukea viisi uutista viikossa.

Maksusisältöjä on erilaisia ja ne vaihtelevat eri jäsenyystasojen mukaan. Premium-jäseneksi liittymällä ja maksamalla saa käyttöönsä koko verkkolehden sisällön. Gold-jäsenyys tuo tarjolle uutiset ja otteluraportit. Silver-tason jäsen voi valita, seuraako Liigan tai Mestiksen tapahtumia.

Keskustelupalsta pysyy edelleen avoimena ottelutapahtumien ulkopuolella, mutta Liigan ja Mestiksen pelipäivinä palstalle pääsevät vain maksuasiakkaat. Premium-jäsenyyteen kuuluvat lisäksi oikeudet keskustelupalstalle, mikäli uudella asiakkaalla ei niitä entuudestaan ole.

− Pystymme näin tarjoamaan yksilöllisen kiekkokokemuksen jokaiselle lukijalle. Lisäksi saamme jäsenyystasojen avulla eri kohderyhmiä, jotta ilmoitusasiakkaamme voivat kohdistaa viestinsä entistä tarkemmin, visioi päätoimittaja Antti Wennström.

Sisältöjen maksullisuus mahdollistaa aiempaa syvällisemmän ja monipuolisemman tarttumisen kuumiin aiheisiin. Uutena panostuskohteena nähdään muun muassa jääkiekkoilijoiden yksityiselämä, joka verkon sivulataustutkimusten mukaan kiinnostaa laajalti.

Verkkolehti aikoo satsata myös kiinnostusta herätteleviin otsikoihin ja toimittajien brändäykseen. Eri jäsenyystasojen avulla Jatkoaika pystyy jatkossa kohdentamaan esimerkiksi kolumneja niitä eniten haluaville.

Jatkoajan tekijöiden asemaan ei tule muutosta. Jatkoaika pysyy edelleen vapaaehtoisvoimin tuotettuna mediana.

− Vapaaehtoisuus on yksi Jatkoajan toiminnan peruspilareja. Maksumuuri mahdollistaa toiminnan kehittämisen ja turvaa yhdistyksen olemassaoloa pitkällä aikavälillä, asiaa valmistellut media-alan konsultti Mats Liljanoff selvittää.

Tilaa nyt!

» Lähetä palautetta toimitukselle