Ilves teki tutkintapyynnön tiistain maalista

LIIGA / Uutinen
Tiistain televisio-ottelussa syntyneen kummallisen maalin jälkipuinti jatkuu. Ottelun hävinnyt Ilves on Aamulehden mukaan tehnyt asiasta tutkintapyynnön liigalle ja liiga on luvannut selvittää asian.

Erikoinen osuma nähtiin ottelun kolmannessa erässä, kun SaiPan pelaaja oli saamassa jäähyn. Ilves otti siirretyn rangaistuksen aikana maalivahti Tuukka Raskin pois ja ylimääräisen pelaajan kentälle. Mikko Kuukan veto keskialueelta osui SaiPa-hyökkääjä Janne Jokilaa säärisuojiin, joista se kimposi Ilves-maaliin.

Ottelun erotuomari Jari Levonen hyväksyi osuman, joka merkittiin Jokilan nimiin. Ottelun jälkeen erotuomaritarkkailija Pekka Rindell totesi Levosen olleen oikeassa. Rindellin mukaan täksi vuodeksi muuttuneiden sääntöjen mukaan maali oli hyväksyttävä. Maali jäi ottelun voittomaaliksi.

Ilveksessä turvaudutaan nyt niin sanottuun case bookiin, joka on erotuomareille tehty ohjekirja sääntöjen tulkitsemisesta. Sen mukaan maali olisi pitänyt hylätä.

- Tällaisessa vähämaalisessa ottelussa (lopputulos 3-5) tuollaisen merkitys on suurempi kuin vaikka edustuskelvottoman pelaajan peluuttaminen, Ilveksen toimitusjohtaja Esa Honkalehto toteaa Aamulehdessä.

Ilves teki tilanteesta liigaan ilmoituksen keskiviikkona ja sai myöhemmin saman päivän aikana ilmoituksen, että liigassa tilanne tutkitaan perin pohjin.

- Jäämme odottamaan lisäselvityksiä. Sen saatuamme katsomme, onko aihetta lisätoimiin, Honkalehto kertoo.

Liigan erotuomarijohtaja Arto I. Järvelä muistuttaa, ettei hyväksyttyä maalia voi muuttaa seuraavan pelikatkon jälkeen. Hän myös toteaa, että case book on ajastaan jäljessä.

- Ne kohdat ovat olleet siellä vaikka kuinka kauan, Järvelä toteaa Aamulehdessä.

- Sääntöön joudutaan nyt hakemaan tarkennusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle