Erkka Westerlund palaa Leijonien penkin taakse

MAAJOUKKUE / Uutinen
Westerlund palaa Suomen peräsimeen
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Erkka Westerlund, 55, palaa vaihtoaitioon. Hän on Suomen maajoukkueen uusi päävalmentaja. Westerlundin valmennustiimissä ovat mukana Blues-valmentaja Lauri Marjamäki, 35, ja Jokerit-valmentaja Hannu Virta, 49.

Jääkiekkoliitto kertoi perjantaina vuosina 2004-2007 maajoukkuetta valmentaneen Erkka Westerlundin palaavan taas valmentamaan. Hänen sopimuksensa Leijonien kanssa kattaa ensi kauden.

Westerlund on voittanut SM-kultaa 1998 HIFK:ssa ja saavuttanut lisäksi kaksi SM-hopeaa sekä viime keväänä SM-pronssia. Maajoukkuessa Westerlund luotsasi Suomen viimeksi MM-pronssiin 2006 ja MM-hopeaan 2007, sekä Torinon 2006 talviolympialaisten hopealle. Westerlund on valmentanut myös JYPiä, Lukkoa ja Jokereita.

Bluesissa 10 vuotta valmentanut Lauri Marjamäki on saavuttanut muun muassa Bluesin miesten joukkueen apuvalmentajana kaksi SM-hopeaa. Hän valmentaa Bluesissa nyt toista kautta päävalmentajana. Marjamäki on toiminut myös alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana.

Myös Hannu Virta oli mukana Westerlundin viime kertaisessa olympiaprojektissa. Hän on lisäksi ollut päävalmentajana Bluesissa, TPS:ssä ja Luganossa.

- Tämä oli meidän ihanneratkaisu. Erkka Westerlund ja hänen esityksestään Lauri Marjamäki ja Hannu Virta. Olemme erittäin tyytyväisiä, että Erkka, Late ja Hantta lähtivät mukaan, Kalervo Kummola sanoi lehdistötilaisuudessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle