Ducks voittoon viime hetken maaleilla

Corey Perry iski voittomaalin ottelun viimeisestä tilaisuudesta.
Vancouver Canucks oli puolentoista minuutin päässä aiheuttaa Anaheim Ducksille ensimmäisen kotitappion varsinaisella peliajalla, mutta Ducks pakotti lopulta ottelun jatkoajalle, jossa se voi voiton viime sekunneilla.

Vancouver Canucks aloitti ottelussaan Anaheim Ducksia vastaan maalinteon ja johti ensimmäisen erän jälkeen ottelua 2-0 Ryan Keslerin ja Henrik Sedinin maaleilla. Ducksin takaa-ajo alkoi heti toisessa erässä Saku Koivun sisään ohjaamalla maalilla. Jakob Silfverberg pääsi vapaasti laukomaan ja Koivu sai maalin edessä sopivasti mailansa väliin ohjatakseen kiekon sisään. Ducksin tasoitusmaalista vastasi Matt Belesky niinikään toisessa erässä.

Kolmannen erän alussa Kevin Bieksa vei Canucksin 3-2 -johtoon ja johtoasemassa kesti aina pelikellon lukemiin 18:33 saakka. Sillä kellonlyömällä Nick Bonino löi syntymäpäiväjuhliaan viettäneen Eddie Lackin ja vei ottelun jatkoajalle. Jatkoajalla seitsemän ottelun maalittomassa putkessa ollut Ducks-hyökkääjä Corey Perry ratkaisi ottelun reilua sekuntia ennen jatkoajan päättymistä. Lack kohtasi ottelussa peräti 49 laukausta. Vastapäädyssä Jonas Hiller selvisi 20 laukauksella.

Filppula ja Ruutu tehoilla

Valtteri Filppula iski kauden kuudennentoista maalinsa, kun Tampa Bay Lightning hävisi Edmonton Oilersille maalein 5-3. Filppulan osuma syntyi ottelun toisessa erässä ja se toi Lightningin tasalukemiin 3-3. Päätöserässä Oilers karkasi kuitenkin voittoon. Oilersin sytyttäjänä toimi kaksi maalia laukonut Jordan Eberle. Lightningin maalivahti Ben Bishop joutui jättämään ottelun kesken loukkaantumisen vuoksi.

San Jose Sharks otti Chicagossa ensimmäisen voittonsa neljänteen vuoteen peittoamalla Blackhawksin voittomaalikilpailussa. Varsinaisen peliajan ja jatkoajan jälkeen peli oli tasan 2-2. Blackhawksin Corey Crawfordille kertyi ottelussa 40 torjuntaa ja Sharksin Alex Stalockillekin 33. Jason Demers avasi maalinteon ensimmäisessä erässä ja vei Sharksin 1-0-johtoon.

Blackhawksin 1-1-tasoitusmaali syntyi vasta kolmannen erän toisella minuutilla, kun Niklas Hjalmarsson pääsi nousemaan hyvälle maalintekosektorille pakin tontiltaan. Muutamaa minuuttia myöhemmin Chicago Blackhawks siirtyi 2-1 -johtoon toisen puolustajan Michal Rozsivalin kauden ensimmäisellä maalilla, mutta ajassa 11:10 Brent Burns iski kauden neljännentoista maalinsa ja tasoitti. Syötön maaliin antoi syöttötilaston ykkösmies Joe Thornton, jolla on nyt kasassa 43 passia.

Carolina Hurricanes jatkaa voittoputkeaan. Tällä kertaa nurin meni Nashville Predators niukasti maalein 2-1. Tuomo Ruutu osallistui molempiin Hurricanesin maaleihin syöttäjänä. Hurricanesin hyökkääjä Jeff Skinner iski ottelussa maalin ja on nyt tehnyt kuudessatoista viime ottelussaan kuusitoista osumaa. Yhteensä maaleja on miehellä nyt tilillään kaksikymmentä.

Jokisten kohtaaminen kääntyi Jussille

Jussi Jokinen saalisti maalin ja yhden syöttöpisteen ja Olli Jokinen yhden, kun miesten seurat Pittsburgh Penguins ja Winnipeg Jets ottivat yhteen Pittsburghissa. Penguins vei ottelussa lopulta voiton maalein 6-5, vaikka vielä kahden erän jälkeen Jets oli johtoasemassa. Olli Jokinen antoi syötön Jetsin avausmaaliin, joka syntyi, kun ottelusta oli pelattu vajaat kaksi minuuttia. Maalintekijänä Jacob Trouba. Mark Scheifele lisäsi vierailijoiden johdon kahteen maaliin iskemällä maalin vain neljä sekuntia ennen summerin soittoa.

Toisessa erässä nähtiin peräti seitsemän maalia. Ensin maalasi Penguinsin sairastuvalta palannut Jevgeni Malkin Jussi Jokisen oivasta kiekonriistosta ja syötöstä. Sen jälkeen maalintekovuorossa oli James Neal ylivoimalla, ja ottelu oli tasan 2-2. Neal upotti toisen osumansa vain 34 sekuntia edellisestä maalistaan ja vei Penguinsin ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Johto piti ainoastaan minuutin, ennen kuin Blake Wheeler iski pelin taas tasoihin. Jussi Jokisen maali siirsi Penguinsin takaisin johtoon, kun erä ja ottelu oli hieman yli puolivälissä, mutta noin kuusi minuuttia myöhemmin yksi ottelun parhaista pelaajista Evander Kane riisti kiekon Brooks Orpikilta ja karkasi läpiajon kautta maalintekoon. Sama mies vei Jetsin 5-4-johtoon 18 sekuntia ennen erätaukoa.

Päätöserässä vain kotijoukkue Penguins pystyi maalintekoon. Malkin pisti sisään illan toisensa. Loppunumerot 6-5 viimeisteli Matt Niskanen.  Malkin, Neal ja Kane saivat kaikki tililleen tehot 2+1.

PITTSBURGH-WINNIPEG 6-5

CAROLINA-NASHVILLE 2-1

CHICAGO-SAN JOSE 2-1 vl.

EDMONTON-TAMPA BAY 5-3

ANAHEIM-VANCOUVER 4-3 ja.