Detroit kalkkiviivavoittoon

Muut ihailivat vierestä, kun Jimmy Howard loisti.
Detroit Red Wings vei viime hetkellä pisteet Los Angeles Kingsiltä. Toisaalla New Jersey Devils ja Chicago Blackhawks jatkoivat hyviä otteitaan.

Los Angeles Kingsin kausi ei ole käynnistynyt parhaalla tavalla ja joukkue haki sunnuntaina uutta nostetta otteisiinsa vierailemalla Detroitissa. Viime hetkillä ratkenneen ottelun päätteeksi isäntäjoukkue korjasi matkaansa täydet kaksi pistettä, mutta ilman loistavasti pelannutta Jimmy Howardia tilanne olisi varmasti ollut toinen.

Kings väläytteli osaamistaan jo ottelun alkumetreillä, kun Kyle Clifford pääsi puolittaiseen läpiajoon. Laukausyrityksestä tuli yksi 45:stä, jotka Howard illan aikana esti. Pian Cliffordin soolon jälkeen Kings pääsi koettamaan maalintekoa myös ylivoimalla, kun Niklas Kronwall lähti istumaan korkeasta mailasta saamaansa kaksiminuuttista.

Ylivoima kuivui kuitenkin kasaan, kun Justin Williams kolasi mennessään Daniel Clearyn ja Pavel Datsjukin. Venäläistaituri kosti tilanteen avausmaalilla. Detroit oli nousemassa Kingsin alueelle, kun Datsjuk luisteli nopeammin kuin Kingsin puolustus ja pääsi täydessä vauhdissa iskemään kiekon yläkulmaan.

Ensimmäisen erän lopussa Red Wingsin Damien Brunner kaunisteli vielä lukemiksi 2–0. Kings ei kuitenkaan lannistunut ja pian Detroitin osuman jälkeen Anze Kopitar viimeisteli 2–1-kavennuksen.

Luukut kiinni kahdeksi eräksi

Maalikkaan ensimmäisen erän jälkeen joukkueen maalipyssyt rauhoittuivat aina kolmannen erän viimeiselle minuutille asti, kunnes Los Angeles sai kauan kaipaamansa tasoituksen vain 53 sekuntia ennen erän päättymistä.

Kings oli päässyt vastikään pois alivoimalta ja sai pelin käännettyä Detroitin puolustusalueelle. Clifford laukoi kohti Howardia ja kiekko päätyi pyörimään maalin eteen, josta Jeff Carter yritti saada sen sisään. Lopulta Alec Martinez onnistui nappaamaan lätyn, käänsi sen selälleen kaatuvan Howardin hanskapuolelle ja nosti kiekon häkkiin.

Jatkoaika ja vähintään piste karkasi kuitenkin Kingsin otteesta viisi sekuntia ennen loppusummeria. Kiekko pudotettiin jäähän Kingsin päädyssä, jonne se jäi pyörimään aloituksen jälkeen. Drew Doughty yritti purkaa kiekon pois puolustusalueelta, mutta peliväline päätyi siniviivan tuntumaan luistelleelle Jonathan Ericssonille. Ericssonin kova laukaus yhdistettynä maalin suulla maskia tehneeseen Valtteri Filppulaan johti siihen, että kiekko lirui Jonathan Quickin längistä maaliin.

Chicago ja New Jersey ohjaksissa

New Jersey Devils pysyi itäisen konferenssin kärjessä jo viidennellä perättäisellä voitollaan. 3–1-voiton kärsivänä osapuolena oli toista kertaa peräkkäin Pittsburgh Penguins. Illan tehomiehenä hääri kaksi maalia tehnyt David Clarkson.

Erinomaisesti tynkäkauteen lähtenyt Chicago pitää koko liigan kärkipaikkaa ja näpäytti tehottomaksi taantunutta Nashvilleä luvuin 3–0. Pekka Rinne otti Predatorsin maalilla 24 koppia, kun taas Corey Crawfordille 17 torjuntaa riitti kauden ensimmäiseen nollapeliin.

Kierroksen yskähtelevin kone nähtiin puolestaan Rangersin ja Lightningin välisessä ottelussa, kun Tampa Bayn tappioputki venyi neljännen ottelun mittaiseksi. Suomalainen Sami Salo poistui 5–1 päättyneestä ottelusta pakkaslukemissa, kun taas kotijoukkueen ruotsalainen Carl Hagelin herkutteli tehoilla 2+1.

DETROIT-LOS ANGELES 3–2
COLUMBUS-EDMONTON 1–3
BUFFALO-BOSTON 1–3
NY RANGERS-TAMPA BAY 5–1
PITTSBURGH-NEW JERSEY 1–3
NASHVILLE-CHICAGO 0–3