Capitals tasoitti otteluvoitot Rangersia vastaan

Lauantaina päästiin nauttimaan parhaaseen katseluaikaan NHL:n toisesta pudotuspelikierroksesta, kun Washington Capitals ja New York Rangers kohtasivat neljännen kerran. Capitals tasoitti otteluvoitot viemällä tasaisen pelin lukemin 3–2.

Washingtonissa koettiin lauantaipäivän kiekkohuumaa, kun Capitals tasoitti toisen pudotuspelikierroksen otteluvoitot New York Rangersia vastaan. Ottelu oli kokonaisuudessaan hyvin tasainen – aluksi kotijoukkue vei peliä, toisessa erässä Rangers heilutti enemmän tahtipuikkoa ja lopullinen ratkaisu tuli vasta, kun ottelua oli kuusi minuuttia jäljellä.

Capitals pääsi nautiskelemaan ensimmäisen erän alussa ylivoimapelaamisesta, kun Anton Stralman otti jäähyn estämisestä. Washington pyöritti peliä Rangersin päädyssä ja tulitti ahkerasti, muttei saanut maalivaloa syttymään. Paras mahdollisuus verkon heiluttamiseen siunaantui Aleksandr Ovetškinille. Brooks Laich syötti kiekon loistopaikassa olleelle kapteenille, jonka terävän laukauksen Rangers-vahti Henrik Lundqvist sieppasi itsevarmasti hanskaansa.

Artjom Anisimovin loistopeli ei siivittänyt Rangersia voittoon.

Capitals kuitenkin pysyi pelissä niskan päällä ja kirjasi itselleen avausmaalin ensimmäisen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Marcus Johansson väänsi kulmassa Rangersin puolustuksen kanssa, mutta vierasjoukkue pääsi purkamaan. Purkukiekko päätyi kuitenkin Ovetškinin lapaan ja tällä kertaa tähtihyökkääjän laukaus yllätti Lundqvistin täysin upoten sisään veskarin hanskakäden puolelta.

Artjom Anisimov tasoitti ottelun heti toisen erän alussa. Dan Girardi iski kiekon kohti Capitalsin maalia. Kiekko muutti suuntaa Laichin luistimesta ja kilpistyi Braden Holtbyyn. Peliväline kuitenkin pomppi Anisimoville, joka siirsi latan tyhjään maaliin Holtbyn ajauduttua ensimmäisen torjunnan jälkeen sivuun.

Tasoitus sai Capitalsin pelin aluksi sekaisin ja Rangers pääsi luomaan paikkoja kotijoukkueen verkoille. Holtby kuitenkin kokosi itsensä ja esitti vuorostaan pinon huipputorjuntoja. Capitals sai lopulta käännettyä pelin Rangersin päätyyn ja meni 2–1-johtoon Nicklas Bäckströmin loistoesityksen ansiosta. Bäckström taklasi ensin kaksi Rangersin pelaajaa kimpustaan ja syötti kiekon kentän toiselle laidalle, jonka jälkeen siirtyi iskupaikalle maalin eteen. Jason Chimera syötti ja ruotsalainen nakutti kiekon vasempaan yläkulmaan.

Capitals tarjosi Rangersille tilaa tasoittaa, kun avausmaalista vastannut Ovetškin ei pitänyt jalkojaan maassa taklatessaan Rangersin Girardia, vaan osui olkapäällään tämän päähän ja joutui ryntäyksestä jäähypenkille. Rangersin ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta 2–2-osuma nähtiin kolme minuuttia ennen erän päätöstä. Marc Staal iski kiekon päätyyn maaliverkon taakse, ja Anisimov ehti paikalle ensimmäisenä. Hän syötti kiekon maalin eteen Marian Gaborikille, joka nosti lätyn läheltä ohi Holtbyn.

Kolmannessa erässä ratkaisut leijuivat ilmassa, mutta viimeistely ontui. Esimerkiksi erän alussa Bäckström pääsi läpiajoon, mutta miehen maaliyritelmä kilpistyi jälleen Lundqvistiin. Muuten hyökkäykset olivat sekalaisia kummassakin päädyssä ja laukaukset jakaantuivat tasaväkisesti. Washingtonille yrityksiä tuli kuusi, Rangersille seitsemän.

Ottelu ratkesi kuusi minuuttia ennen erän päättymistä, kun Mike Green päästi ylivoimalla kotijoukkueen pahasta. Dennis Widemanin syöttö löysi siniviivalla olleen Greenin, jonka laukaus upposi lopulta helponlaisesti Lundqvistin taakse. Rangers ei enää tasoituksessa kiivaista yrityksistä huolimatta onnistunut, ja Capitals tasoitti ottelusarjan voitot lukuihin 2–2.