Canucks jäädyttää Buren pelinumeron

NHL / Uutinen
Pavel Buren pelipaita nousee Rogers Arenan kattoon.
Kuva © Moskovan TsSKA - http://www.cska-hockey.ru
Vancouver Canucks jäädyttää Pavel Buren pelinumeron.

Vancouver Canucks ilmoitti tiistaina jäädyttävänsä venäläishyökkääjä Pavel Buren pelinumeron. Buren numero 10 nousee Rogers Arenan kattolehtereille ensi kaudella. Ottelu, jossa jäädytysseremonia pidetään, ei ole vielä selvillä.

- Tämä on suuri kunnia. Olen erittäin ylpeä ja iloinen. Mieleen tulee paljon hienoja muistoja, kun sain pelata noiden hienojen kavereiden kanssa, Bure totesi tiedotustilaisuudessa.

Kausina 1991-98 Canucksia edustanut Bure iski seuran paidassa pelaamissaan 428 ottelussa tehot 254+224=478. Hänellä on yhä hallussaan seuran tulokkaiden yhden kauden piste-ennätys (60). Lisäksi hän pitää kärkipaikkaa alivoimamaaleissa (24). Bure jakaa myös kärkipaikan yhdessä Trevor Lindenin kanssa seuran eniten pudotuspelimaaleja tehneenä pelaajana (34). Lisäksi Bure pitää hallussaan seuran yhden kauden pudotuspelimaaliennätystä iskettyään vuoden 1994 pudotuspeleissä 16 maalia.

Bure on seurahistorian neljäs pelaaja, joka saa paitansa Rogers Arenan kattoon. Aiemmin Canucks on jäädyttänyt Stan Smylin, Trevor Lindenin ja Markus Näslundin pelinumerot

» Lähetä palautetta toimitukselle