Calgary voittoon ja Granlund heti pisteille

Markus Granlund pääsi jälleen katsastamaan NHL-toimintaa.
Calgary Flames otti voiton keskisen divisioonan. Adirondack Flamesista ylös kutsuttu Markus Granlund pääsi heti pisteille.

Loukkaantumisista kärsivä Calgary Flames lähti otteluun Nashville Predatorsia vastaan ilman useita vakiokokoonpanon pelaajia, joihin kuului muun muassa Joe Colborne, Matt Stajan ja Mikael Backlund. Joukkue oli kutsunut ottelua varten ylös Michael Ferlandin ja Markus Granlundin. Ferland liittyi loukkaantuneiden pitkälle listalle toisessa erässä. Granlundilla oli parempi onni.

Sean Monahan laukoi kauden ensimmäisellä ylivoimamaalillaan Flamesin 1-0-johtoon toisessa erässä sen alkupuolella. Predatorsin maalilla Pekka Rinne torjui ensimmäisen laukauksen, mutta Monahan pääsi lakaisemaan irtokiekon sisälle.  Flames sai nauttia johtoasemastaan vain noin minuutin kunnes Craig Smith pääsi nostamaan Ryan Ellisin laukomasta kiekosta syntyneen irtokiekon ohi Jonas Hillerin. James Neal vei Predatorsin vielä toisessa erässä 2-1-johtoon. Mike Ribeiro kamppaili aloitusvoiton joukkueelleen, siirsi kiekon Nealille, jonka laukaus yllätti Hillerin.

Granlund pääsi merkkauttamaan itselleen tehoja Flamesin tasoitettua ottelun kolmannen erän kolmannella minuutilla. Granlund siirsi kiekon vapaana olleelle Jiri Hudlerille, joka ei erehtynyt avopaikasta. Flames iski kolme maalia neljässä minuutissa. Seuraava osuma merkittiin ylivoimalla TJ Brodielle, jonka syöttö ohjautui Rinteen taakse Predatorsin puolustajan Shea Weberin jalasta. Rinne oli tilanteessa voimaton. Kaksi minuuttia myöhemmin Johnny Gaudreaun 4-2-osuma yllätti Rinteen pienestä kulmasta.

Nealin onnistui vielä kaventaa erän puolivälissä tilanteeksi 4-3, mutta sen enempää maaleja kamppailussa ei nähty, joten Flames piti pisteet kotonaan. Rinteelle kertyi ottelussa 26 torjuntaa, kun taas Hiller nappasi niitä yhteensä 28.

Anaheim Ducksin Corey Perry upotti kauden kymmenennen osumansa ja johtaa maalipörssiä, kun Anaheim Ducks kävi vieraisilla Dallasissa ja vei voiton Starsista maalein 2-1. Paremmuuden ratkaisemiseksi tarvittiin jatkoaika. Perry aloitti ottelun maalinteon toisessa erässä ohittamalla lyöntilaukauksella Starsin maalilla pelanneen Kari Lehtosen. Antoine Roussel toi Starsin tasoihin kolmannessa erässä, kun peliaikaa oli jäljellä viisi ja puoli minuuttia.

Jatkoajan puolivälissä Nate Thompson pääsi ohjaamaan Perryn lyöntilaukauksen sisään ja ratkaisemaan voiton Anaheim Ducksille. Dallas Stars ei ole voittanut tällä kaudella kotonaan kuin yhden ottelun. Joukkue ei ole myöskään jäänyt kotonaan kertaakaan pisteittä, sillä jatkoaikatappioita on kertynyt tilille neljä. Lehtonen koppasi ottelussa 22 kiekkoa. Vastapäädyssä tanskalaisvahti Frederik Anderssen keräsi 21 torjuntaa.

COLUMBUS-TORONTO 1-4

DETROIT-LOS ANGELES 5-2

DALLAS-ANAHEIM 1-2 ja.

CALGARY-NASHVILLE 4-3