Bowmanin maalit toivat Carolinalle voiton

Drayson Bowman tuplasi kerralla koko uransa maalisaldon, kun hän teki kaksi maalia Vancouver Canucksin verkkoon. Bowmanin maaleilla Carolina voitti ottelun 4-3.

Voitto oli samalla tuoreen Hurricanes-käskijä Kirk Mullerin ensimmäinen kotijäällä. Samalla Carolina katkaisi pitkän syöksykierteensä ja nousi pois itäisen konferenssin jumbosijalta New York Islandersin hävitessä oman ottelunsa.

Ensimmäisessä erässä nähtiin vain yksi maali. Erää oli pelattu viisi minuuttia, kun Chris Higgins voitti kulmaväännön ja syötti Kevin Bieksalle. Tämä ei aikaillut vaan tulitti kiekon ohi Cam Wardin.

Drayson Bowman ratkaisi voiton Carolinalle.

Pari minuuttia myöhemmin nähtiin todellinen joukkonujakka, jossa mittaa toisistaan ottivat muun muassa Aaron Rome ja Bryan Allen. Kaksikko lähti istumaan viisiminuuttisia, mutta tilanteesta tuomittiin myös lukuisia kahden minuutin jäähyjä. Ensimmäinen erä päättyi Vancouverin johtaessa 1-0.

Toinen erä ehti edetä lähes puoliväliinsä, kun Canucks siirtyi kahden maalin johtoon. Henrik Sedin löysi nappisyötöllä maalin edestä Mason Raymondin, joka ei erehtynyt.

Tämän jälkeen Carolina kuitenkin heräsi. Viisi minuuttia ennen taukosummeria Anthony Stewart syötti ja Bowman laukoi rystyltä 2-1-maalin Carolinalle. Cory Schneider Vancouverin maalilla ei voinut tilanteessa mitään.

Hurricanes tuli vielä erän lopulla tasoihin. Tuomo Ruutu ohjasi Bryan Allenin siniviivavedon maalin edestä verkkoon. Toinen erä päättyi tasatilanteessa 2-2.

Kolmas erä oli ehtinyt vanheta vain 37 sekuntia, kun Bowman oli jälleen asialla. Chad LaRose syötti ja Bowman niittasi ranteella lukemiksi 3-2.

Carolina ratkaisi pelin ylivoimalla, kun kolmatta erää oli pelattu kuusi minuuttia. Keith Ballard istui jäähyllä, kun Jaroslav Spacek iski suoraan syötöstä 4-2-lukemat taululle.

Vancouver ei kuitenkaan ollut vielä luovuttanut. Kaksi minuuttia myöhemmin Alexandre Burrows ohjasi Henrik Sedinin siniviivakudin maaliin. Sen lähemmäs Vancouver ei kuitenkaan enää päässyt, ja Carolina vei pisteet 4-3-voitolla.

Suomalaisilla vaisu kierros

Calgary Flamesin Olli Jokinen iski tehot 1+1, kun Flames hävisi Tampa Bay Lightningille jatkoajan jälkeen 5-4. Kotijoukkueen sankari oli Steven Stamkos, joka iski voittomaalin jatkoajalla ja kirjautti myös syöttöpisteen. Muut Tampan maalit merkittiin Teddy Purcellin, Taylor Pyattin, Ryan Malonen ja Adam Hallin nimiin. Victor Hedman saalisti kaksi syöttöpistettä ja Steve Downie puolestaan kolme syöttöpistettä. Calgaryn maaleista vastasivat Jokisen lisäksi Matt Stajan, Jarome Iginla ja Rene Bourque. Calgaryn maalilla Miikka Kiprusoff torjui 29 kertaa.

Phoenix Coyotesin Lauri Korpikoski iski maalin, kun Coyotes kukisti kotonaan Edmonton Oilersin 4-2. Coyotesin pistenikkareita ottelussa olivat kahden tehopisteen iltaa viettäneet Oliver Ekman-Larsson, Martin Hanzal ja Ray Whitney. Korpikosken ja Ekman-Larssonin lisäksi maalin makuun pääsivät Radim Vrbata ja Shane Doan. Oilersin molemmat maalit teki olkapäävammastaan toipunut Taylor Hall.

San Jose Sharksin Antti Niemi torjui 23 kertaa, kun Sharks kukisti kotonaan Colorado Avalanchen 5-4. San Josen maalintekijöinä kunnostautuivat Ryane Clowe, Joe Pavelski, Michal Handzus ja Brent Burns. Lisäksi Logan Couture ja Martin Havlat viettivät kahden tehopisteen iltaa. Avalanchen ykkösmies oli tehot 2+1 tehnyt Paul Stastny. Lisäksi Ryan O'Reilly teki maalin ja Daniel Winnik kirjautti tehot 1+1.

Nashville Predatorsin Pekka Rinne torjui 37 kertaa, kun Predators otti 4-3-kotivoiton Detroit Red Wingsistä. Kotijoukkueen hahmoja olivat kahden tehopisteen iltaa viettäneet Jordin Tootoo, Shea Weber ja Martin Erat. Lisäksi David Legwand osui kerran. Detroitin maalintekijöinä toimivat Tomas Holmström, Henrik Zetterberg ja Nicklas Lidström. Lisäksi Pavel Datsjuk ja Ian White saalistivat kaksi syöttöpistettä.