Blue Jacketsin ote kirposi lopussa

Robyn Regehr ratkaisi jatkoajalla.
Columbus Blue Jackets aloitti vahvasti vierasottelunsa Los Angeles Kingsiä vastaan, mutta isännät tulivat lopussa rinnalle ja ohi. Floridassa vieraillut Toronto Maple Leafs jatkoi nousukauttaan Tampa Bay Lightninin kustannuksella.

Columbus Blue Jackets jatkoi länsirannikon vieraskiertuettaan Los Angelesissa, jossa paikallinen Kings isännöi joukkueiden viimeistä runkosarjaottelua ennen olympiataukoa. Blue Jackets pyrki jatkamaan hyvää virettään, jolla se kaatoi Anaheim Ducksin edellisessä ottelussaan ja keräämään tärkeitä runkosarjapisteitä taistelussa pudotuspelipaikasta.

Blue Jackets tulikin otteluun energisesti ja hallitsi avauserän tapahtumia. Erätauolle mentiin vierailijoiden 1-0-johdossa Jack Johnsonin ohitettua Kings-vahti Jonathan Quick ylivoimalla Tyler Toffolin koukkaamisjäähyn aikana. Erä oli muutoinkin ohiolaisten hallintaa, laukaukset kirjattiin Sinitakeille lukemin 10-2.

Kotijoukkue Kings tuli toiseen erään sisuuntuneena mutta Blue Jacketsin viisikkopuolustaminen ja ennen kaikkea jälleen vahvasti maalillaan torjunut Sergei Bobrovski estivät maalintekoaikeet.

Kings-painostus jatkui vahvana myös kolmannessa erässä. Palkkio uurastuksesta kotijoukkueelle koitti lopulta erän neljännellä minuutilla Jake Muzzinin ohjauksen yllätettyä Bobrovskin. Loistavan esityön maaliin teki Kingsin slovenialaiskeskushyökkääjä Anze Kopitar.

Ottelun ratkaisu venyi lopulta jatkoajalle, jossa ottelun sankariksi nousi veteraanipuolustaja Robyn Regehr, jonka lyöntilaukaus painui maskin takaa Bobrovskin selän taakse jatkoajan puolivälissä.

Toronto Maple Leafs jatkoi vahvaa alkuvuottaan ottamalla jo kymmenennen voittonsa 13. ottelussa ja kuittaamalla nopeasti Florida Panthersille kokemansa tappion. Tällä kertaa Maple Leafsin jalkoihin jäi kotihallissaan pelannut Tampa Bay Lightning.

Kamppailun avauserä pelattiin maalittomana, vaikka vierailijat tapahtumia hallitsivatkin. Maalihanat avautuivat ottelun toisessa erässä Mason Raymondin onnistuttua ohittamaan Lightning-maalin suulla ottelun aloittaneen Ben Bishopin.

Kolmas erä alkoi vierailijoiden kannalta iloisesti, kun paremmin puolustavana hyökkääjänä profiloitunut Jay McClement lirutti kiekon ohi Lightning-maalin suulle vaihdetun Cedric Desjardinsin tavalla, jonka ainakin Corey Hirsch muistaa Lillehammerin olympiakaukalosta.

James Van Riemsdyk lisäsi ontariolaisten johtoa ennen erän puolta väliä lyötyä irtokiekon maalin edusruuhkasta maaliin. Läpimurtokautta pelaava Ondrej Palat kavensi lukemia ja pilasi Jonathan Bernierin nollapelin, mutta tätä lähemmäs voittoa kotijoukkue ei päässyt ja Tyler Bozak kaunisteli lopussa lukemia tyhjään maaliin.

CALGARY – NY ISLANDERS 4-2

NY RANGERS – EDMONTON 1-2

PHILADELPHIA – COLORADO 3-1

WASHINGTON – WINNIPEG 4-2

MONTREAL – VANCOUVER 5-2

OTTAWA – BUFFALO 3-2

TAMPA BAY – TORONTO 1-4

FLORIDA – DETROIT 1-3