AHL haluaa rajoittaa tappelemista - sääntöihin muutoksia

NHL, Muut Sarjat / Uutinen
NHL ei vielä ole ottamassa käyttöön AHL:n uutta tappelusääntöä.
Kuva © Getty Images
NHL:n farmisarjana tunnettu American Hockey League yrittää vähentää tappeluiden määrää sääntömuutoksilla.

AHL on tehnyt tulevalle kaudella sääntömuutoksia. Suurimmat muutokset tulevat koskemaan tappeluiden aloittamisesta ja niiden määrää koskeviin sääntöihin.

Tulevalla kaudella juuri ennen tai välittömästi aloituskiekon pudottua tappelun aloittavalle tuomitaan pelirangaistus. Lisäksi runkosarjan aikana pelaaja, joka osallistuu kymmenenteen tappeluun tuomitaan automaattinen yhden ottelun pelikielto. Jokaisesta tappelusta 13 tappeluun asti seuraa myös automaattinen yhden ottelun pelikielto.

Runkosarjan aikana 14:nteen tappeluun osallistuneelle pelaajalle tuomitaan kahden ottelun pelikielto. Jokaisesta tappelusta tämän jälkeen tuomitaan myös automaattisesti kahden ottelun pelikielto.

Ainoa poikkeus sääntöön on, jos tappelusta tuomitaan tappelun aloittajalle niin sanottu instigator -jäähy. Tällöin pelaajalle, joka tappelua ei aloittanut ei merkitä tappelua kyseisen säännön yhteislukemaan.

Viime kaudella AHL:ssä oli 22 pelaajaa, joilla oli 10 tappelua tai enemmän runkosarjassa. Kahdeksalla näistä pelaajista oli tappeluita 14 tai enemmän.

Sääntökirjaa muutettiin myös hieman pienempien sääntöjen osalta. Tulevalla kaudella AHL:ssä kotijoukkue pitää vaaleaa kotiasua runkosarjan alusta joulutaukoon asti. Joulutauon jälkeen kotijoukkue käyttää tummaa asua kotonaan.

Lisäksi muutos tehtiin pitkä kiekko -sääntöön. Sen lisäksi, että joukkue ei voi tehdä pelaajavaihtoja lyötyään pitkän kiekon, tulevalla kaudella joukkue ei voi myöskään ottaa aikalisää kyseisellä pelikatkolla.

Viime vuosina useita sääntöjä on testattu ensin AHL:ssä, ennen niiden käyttöön ottamista NHL:ssä.

» Lähetä palautetta toimitukselle