Naisleijonat otti taisteluvoiton Tšekistä − ylivoimapeli tökki, puolustus kesti

MAAJOUKKUE / Uutinen
Noora Tuluksen johtama ykkösvitja oli Naisleijonien parhaimmistoa perjantaina. Arkistokuva.
Kuva © Dennis Pajot
Naisleijonat on viime vuosina pelannut tasaisia vääntöjä Tšekkiä vastaan ja jäänyt jopa hieman haastajaksi Euroopan ykkösmaan asemasta. Perjantaina suomalaiset kamppailivat sitkeästi ja tuloksena oli niukka voitto taitavasta vastustajasta.

Naisleijonat jatkoi otteluitaan EHT:lla Ruotsin Falunissa perjantaina kamppailulla sen kovaksi kilpakumppaniksi noussutta Tšekkiä vastaan. Suomi pääsi lähtemään kamppailun päätöserään johtoasemassa ja pelasikin kypsästi loppuun asti, vaikka kova vastustaja laittoikin sinivalkoiset välillä ahtaalle. Suomen voittoluvuiksi kirjattiin 2−1.

Ottelun alku sujui sinivalkoisten hallinnassa, mutta avausmaalista vastasi kuitenkin Tšekki, kun puolustaja Klára Seroiszková nousi lähietäisyydelle Sanni Aholan vartioimasta maalista ja napautti kiekon verkkoon. Suomen vastaus tuli kuitenkin pian, kun Noora Tulus tasoitti puntit.

Vahvaa hyökkäyspeliä ottelussa pelannut Suomi siirtyi johtoon, kun Sanni Vanhanen hyödynsi hieman haparoineen maalivahti Viktorie Švejdován kiekonmenetyksen maalinedusruuhkassa. Tšekki pyrki takaa-ajoasemassa ahnaasti hyökkäyksiin, mutta suomalaisten korkea karvaus teki myös tehtävänsä. Paikoin peli myös puuroutui, eikä kumpikaan ryhmä saanut otetta hyökkäyksiinlähdöistä.

Tšekki jäähyili ottelussa urakalla ja tarjosi Naisleijonille viisi mahdollisuutta ylivoimalla, mutta suomalaisten erikoistilanneruuti oli märkää. Kolmannessa erässä Naisleijonat joutui pieneen pinteeseen, kun tšekkiläiset vyöryttivät peliä kohti Aholan vartioimaa maalia. Omalta osaltaan suomalaiset pystyivät pitämään oman alueensa puhtaana ja luistelemaan tarmokkaasti karvauspuuhiin syvälle vastustajan alueelle tarpeen vaatiessa. Elisa Holopaisen vikkelät jalat ja Michelle Karvisen viisaat pelinluvut erottuivat edukseen erityisesti pelin viimeisellä kymmenminuuttisella.

Kun loppusummeri soi joukkueesta näki, että voitto viime vuosien "päävastustajasta" maistui makealta. Suomen parhaana palkittiin maalivahti Ahola ja Tšekiltä huomiota sai niin ikään veräjänvartija, kun Švejdová kävi hakemassa muistamisensa päätösseremoniasssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle