Liigakonkari Simon Suoranta TUTOn hyökkäykseen

MESTIS / Uutinen
Suoranta pelasi Liigassa viimeksi kaudella 2020-2021 Sportin riveissä.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
TUTO saa hyökkäykseensä lähes 400 ottelua liigakokemusta, kun hyökkääjä Simon Suoranta liittyy turkulaismiehistöön.

Simon Suoranta teki TUTOn kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen. 31-vuotias hyökkääjä liittyy turkulaisten harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelissä hänet nähdään todennäköisesti ensi kerran vasta ensi viikolla.

Alkukauden ilman seuraa ollut Suoranta on pelannut kaksi edelliskautta ulkomailla Iso-Britannian ja Ranskan pääsarjoissa sekä Ruotsin HockeyAllsvenskanissa. Viime kaudella hän teki Allsvenskanissa Västerviksin riveissä 33 ottelussa tehot 5+0. 

Vaasalaislähtöiseltä Suorannalta löytyy runsaasti kokemusta myös Liigasta. Hänellä on vyöllään kaikkiaan 394 runkosarja -ja pudotuspeliottelua. Hyökkääjän seuroja ovat olleet Kärpät, Ässät, TPS sekä Sport. Suorannalta löytyy palkintokaapistaan kahden Suomen mestaruuden lisäksi yksi SM-pronssi.

− Simon on ammattilainen ja tulee olemaan hyvä esimerkki meidän pukukoppiin siitä, mitä ammattimaisuus tarkoittaa. Kokenut hyökkääjä, joka on tehnyt tulosta myös Liigassa. Isokokoinen, hyvä maalinedustalla ja erittäin monipuolinen pelaaja, joka tulee olemaan isossa roolissa kauden edetessä, kuvaili TUTOn pelaajakoordinaattori Jouni Virpiö.

TUTO kertoi myös, että Porin Ässien hyökkääjä Leevi Viitala saapuu joukkueeseen kuluvan viikon ajaksi vuokrasopimuksella. Lukosta turkulaisryhmä vuokraa puolestaan puolustaja Onni Korkan, jonka sopimus ulottuu 16. joulukuuta saakka.

» Lähetä palautetta toimitukselle