Liiga-kierros: SaiPa kaatoi Jukurit voittomaalikilpailussa, Ilves palasi sarjakärkeen rutiinivoitolla

LIIGA / Uutinen
SaiPa kaatoi Jukurit voittomaalikilpailun jälkeen. Arkistokuva.
Perjantai-illan Liiga-kierroksella voittoa juhlivat Ilves, Lukko, Sport, SaiPa ja HIFK.

Runkosarjan kärjessä oleva Ilves oli tyly vieras JYPille. Lukko kaatoi KalPan kotikaukalossaan, SaiPa otti yllätysvoiton Jukureista ja HPK hävisi Sportille.

JYP–Ilves 0–3

Vierasjoukkue Ilves aloitti maalinteon. Kun ensimmäistä erää oli pelattu 11.36, puolustaja Adam Clendening iski tulostaululle lukemiksi 1–0. Syöttäjinä maaliin merkattiin Jani Nyman ja Eemeli Suomi. Toisessa erässä Ilves jatkoi pelin hallintaa, ja vierasjoukkue kasvatti johtonsa kahteen maaliin, kun Šimon Stránský onnistui heiluttamaan maaliverkkoa JYP-vahti Veini Vehviläisen takana. Toiselle erätauolle lähdettiin Ilveksen johtaessa 2–0. Kolmannessa erässä Nyman viimeisteli loppulukemiksi Ilvekselle 3–0, ja kolme sarjapistettä matkasivat Tampereelle.

MAALINTEKIJÄT

11.36 0–1 Adam Clendening (Nyman, Suomi)
36.41 0–2 Šimon Stránský (Kodýtek)
49.24 0–3 Jani Nyman (Mäntykivi)

Maaliodottama: JYP 2,96–2,51 Ilves

Lukko–KalPa 3–2

Kotijoukkue Lukko siirtyi 1–0-johtoon, kun avauserää oli pelattu 10.36. Raumalaisten kapteeni Julius Mattila aloitti maalinteon Brayden Burken ja Steven Jandricin antaessa maalisyötöt. Toisen erän alkajaisiksi KalPa tasoitti lukemiksi 1–1, kun Aleksi Klemetti onnistui maalinteossa. Seuraavasta osumasta vastasi kuitenkin Lukko Pathrik Westerholmin siirrettyä isännät jälleen johtoon ajassa 25.38. Toiselle erätauolle siirryttiin kotijoukkueen johtaessa 2–1. Kolmannessa erässä KalPa onnistui tasoittamaan ottelun lukemiin 2–2 Jaakko Lantan maalilla. Viisi minuuttia ennen ottelun loppua Lukon Ponthus Westerholm teki lukemiksi 3–2, ja nämä lukemat pitivät myös ottelun loppuun saakka.

10.36 1–0 Julius Mattila (Burke, Jandric)
23.24 1–1 Aleksi Klemetti
25.38 2–1 Pathrik Westerholm (Ylitalo, Brook)
51.35 2–2 Jaakko Lantta (Okany)
55.03 3–2 Ponthus Westerholm (Nyman, Westerholm Pa.)

Maaliodottama: Lukko 2,37–1,93 KalPa

SaiPa–Jukurit 3–2 vl.

Edeltävässä ottelussaan tappioputkensa JYPin vieraana katkaissut Jukurit kohtasi mahdollisuuden hypätä tasapisteisiin jopa kolmannen sijan kanssa, kun se matkusti Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi. SaiPa pelasi vain kunniastaan, sillä sen mahdollisuudet pudotuspeleihin olivat jo kuivuneet kasaan. Pisteet jaettiin lopulta voittomaalikilpailun päätyttyä SaiPan saaden kaksi ja Jukurien yhden.

Kotijoukkue SaiPa tarjoili Jukureille kylmää kyytiä ottelun ensimmäisessä erässä, kun 19-vuotias Lenni Tiihonen unohtui vieraiden maalin edustalle ja Jonne Tammela tarjoili nuorukaiselle Liiga-uransa ensimmäisen maalin. Komeaa yhden kosketuksen laukausta seurasi SaiPan seuraava osuma, kun Tammela tarjoili uudelleen ja ensimmäiseen maaliin toisen syöttöpisteen saanut Antti Kalapudas huudatti kotiyleisöä.

Ottelua kaikesta huolimatta hallinnut Jukurit kuroi eron kiinni toisessa erässä, kun Jarkko Immosen kauden 18. syöttöpiste löysi Lucas Nordsäterin lavan. Jukurien tasoitusmaali syntyi, kun sen ylivoima sai neljännen mahdollisuutensa. Pekka Jormakalle ja Patrik Puistolalle merkittiin syöttöpisteet latvialaisjätti Oskars Batņan maaliin. Ottelun ratkaisuun vaadittiin lopulta voittomaalikilpailua, jonka ratkaisi Tammela.

12.20 1–0 Lenni Tiihonen (Tammela, Kalapudas)
15.32 2–0 Antti Kalapudas (Tammela, Niemelä)
27.11 2–1 Lucas Nordsäter (Immonen)
37.10 2–2 Oskars Batņa (Jormakka, Puistola) yv
65.00 3–2 Jonne Tammela vl

Maaliodottama: SaiPa 2,02–2,70 Jukurit

Sport–HPK 4–3

Pudotuspelikisaan takaisin nousseelle Sportille oli suuret pisteet pelissä, kun viimeisestä 17 ottelustaan yhden voittanut HPK vieraili Vaasassa. Kolmen pisteen voitto tarkoittaisi kotijoukkueelle nousemista Liigan viimeiselle pudotuspelipaikalle. Sport sai lopulta haluamansa, kun se kaatoi HPK:n maalin erolla.

Ottelu oli alkuun tasaista vääntöä, mutta Sport ei rapistunut onnistumispaineen alla ja rentoutui 15 peliminuutin jälkeen Erik Riskan iskettyä kotijoukkueen johtoon. Toisessa erässä Sport vahvisti otettaan voitosta Kalle Miketinacin ja Jens Lööken maaleilla, vaikka Miro Karjalainen toikin vieraat kahden maalin päähän.

HPK kairasi kolmannen erän aikana ottelun kaksi kertaa maalin päähän. Vili Alitalo teki Liiga-uransa ensimmäisen maalin ja Heikki Huttunen iski ylivoimalla ottelun lopulla, mutta Sportin Axel Holmström iski Kerho-osumien välissä ottelun voittomaaliksi jääneen maalin tyhjään HPK-maaliin.

15.01 1–0 Erik Riska (Suhonen, Nieminen)
27.05 2–0 Kalle Miketinac (Mattson)
31.00 3–0 Jens Lööke (Sundström, Scarlett) yv
37.25 3–1 Miro Karjalainen (Huttunen, Toivola)
43.09 3–2 Vili Alitalo (Nurmi, Päivärinta)
58.02 4–2 Axel Holmström (Heikkinen)
59.54 4–3 Heikki Huttunen (Tuulola, Karjalainen) yv

Maaliodottama: Sport 4,16–2,44 HPK

HIFK–Kärpät 3–1

HIFK ja Kärpät kohtasivat Helsingissä ensimmäisessä kahdesta perättäisestä ottelustaan. Panokset olivat korkealla, sillä Kärpillä oli mahdollisuus nousta voitolla Pelicansin ohi sarjan kolmannelle paikalle ja HIFK:lla puolestaan mahdollisuus asettaa itsensä paikkaan, josta se voisi Kärpät ohittaa.

HIFK:n ensimmäinen erä oli silkkaa terästä, kun Eetu Koivistoinen karkasi puolittaiseen läpiajoon ja yllätti Niclas Westerholmin laukauksella tämän patjan ja käden välistä maalin takakulmaan. HIFK tuplasi johtonsa Niko Seppälän viivalaukauksella, joka kolisi pitkin maalin sisärautoja. Kärpät haastoi maalin, mutta tilannehuone oli tuomariston kanssa samaa mieltä ja ottelua jatkettiin HIFK:n tuloksettomalla ylivoimalla.

HIFK iski ottelun kolmannen toisen erän alkupuoliskolla, mutta Micke-Max Åstenin kauden viides osuma hylättiin maalille ajaneen Aleksanteri Kaskimäen kaaduttua Westerholmin päälle ja tehtyä torjumisesta mahdotonta.

Kotijoukkueen kolmas maali sai kuin saikin syntynsä toisessa erässä, kun Niko Seppälä riisti kiekon Julius Junttilalta ja iski kiekon viiksien välistä maaliin. HIFK iski neljännen maalinsa toisen erän lopulla, kun Westerholm kauhoi summerin soidessa kiekon varusteidensa alle ja tuomaristo lähti tarkistamaan osumaa videolta. Maali kuitenkin hylättiin peliajan päättymisen puitteissa.

Kärpät kavensi ottelun kolmannessa erässä, kun Jori Lehterä sai kaksi minuuttia jäähyä kampituksesta ja kymmenen minuutin käytösrangaistuksen kiekon laukomisesta tyhjään Kärpät-maaliin vihellyksen jälkeen. Ville Koivusen laukaus otti kaksi kimmoketta ja kilpistyi lopulta Tony Sundista maaliin. Osuma jäi ottelun viimeiseksi ja HIFK säilytti pisteet kotonaan 3–1-lukemin.

7.37 1–0 Eetu Koivistoinen (Nättinen, Bourque)
16.46 2–0 Kasper Kotkansalo (Pihlström)
39.07 3–0 Niko Seppälä (Pihlström, Bourque)
58.43 3–1 Ville Koivunen (Koivisto, Turunen)

Maaliodottama: HIFK 3,62–2,47 Kärpät

Juttua muokattu 2.3.2024 klo 0:46: Jaakko Lantan joukkue korjattu oikeaksi.