Kiekko-Espoon Liiga-paluulle sinetti – ”Heidän koko toimintansa on ollut vakuuttavaa jo pidemmän aikaa”

LIIGA / Uutinen
Espoolaisten toistaiseksi viimeinen kausi Mestiksessä päättyi pronssijuhliin.
Kiekko-Espoon paluu Liigaan sai sinetin.

Liiga tiedotti torstaina, että Kiekko-Espoo liittyy sarjaan ensi kaudesta lähtien 16. joukkueena. Osakkeen hinnaksi vahvistettiin lopulta 2,2 miljoonaa euroa.

Liigan yhtiökokous on vahvistanut Kiekko-Espoo Oy:lle suunnatun osakeannin ehdot, ja Kiekko-Espoo puolestaan on ilmoittanut merkitsevänsä osakkeen sovituilla ehdoilla ja hyväksyvänsä Liigan osakassopimuksen.

– Espoon lisenssihakemus oli erinomainen, ja heidän koko toimintansa on ollut vakuuttavaa jo pidemmän aikaa. Kiitän Espoon organisaation johtoa hyvästä yhteistyöstä, Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen toteaa tiedotteessa.

Paluu Liiga-kartalle

Kiekko-Espoo nähtiin Liiga-kartalla jo vuosina 1992–98. Tämän jälkeen joukkue vaihtoi nimekseen Blues. Organisaatio jatkoi ylimmällä sarjatasolla aina vuoteen 2016 asti, jolloin seura meni konkurssiin. Tämän jälkeen raunioille rakennettiin ensin Espoo United, sen jälkeen uusi Kiekko-Espoo.

– Olemme rakentaneet arvopohjaisesti espoolaisen kiekon rakenteita kuntoon, ja kuuden vuoden ajan määrätietoinen tavoitteemme on ollut pelata Liigassa kaudella 2024–25. Olen ylpeä matkastamme tähän saakka ja erittäin kiitollinen kaikille tahoille, jotka ovat väsymättömästi tehneet töitä tavoitteen eteen. Haluan myös kiittää Liigaa ja sen osakkaita yhteisestä prosessistamme ja mahdollisuudesta palauttaa Espoo takaisin Liigaan. Sillä on suuri merkitys sekä espoolaiselle että koko Suomen pelaajakehitykselle, Kiekko-Espoon hallituksen puheenjohtaja Ami Rubinstein sanoo.

Mestis-taipaleensa aikana Kiekko-Espoo hankki mitalikaappiinsa värisuoran: yhden kullan, hopean sekä pronssin, joista viimeisimmäksi mainittu tuli päättyneellä kaudella.

Rubinstein totesi tiedotustilaisuudessa, että seura tulee joukkueen rakentamisen sekä tarkempien suunnitelmien kanssa julki ensi viikon keskiviikkona tiedotteen muodossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle