Calgary Flamesille vihdoin uusi NHL-areena

NHL / Uutinen
NHL-seura Flamesin nykyinen kotiareena on sarjan toiseksi vanhin.
Kuva © Derek Leung
Calgaryssa ollaan vihdoin otettu askel kohti uuden NHL-areenan rakentamista.

Calgaryn kaupunki on tehnyt sopimuksen yhdessä Albertan provinssin ja NHL-seura Flamesin omistuksen kanssa uudesta tapahtumakeskuksen rakentamisesta.

Uuden tapahtumakeskuksen hintalapuksi arvioidaan 1,22 miljardia dollaria. Budjetista itse areenaan käytetään noin 800 miljoonaa dollaria ja loppusumma käytetään muun muassa uuteen harjoitushalliin, pysäköintialueisiin ja muuhun tapahtumakeskuksen infrastruktuuriin.

– Sopimus uudesta areenasta on huipentuma niin monen työn tekemiselle. Tämä on fantastinen uutinen Calgaryn kaupungille, Albertan provinssille ja Calgary Flamesille, NHL:n komissaari Gary Bettman sanoi lausunnossaan.

Areenaa käyttävät Flamesin lisäksi WHL-seura Hitmen sekä lacrossea pelaava NLL-seura Roughnecks.

Uuden tapahtumakeskuksen valmistumisesta ei ole vielä tarkkaa aikataulua.

Flamesin nykyinen kotiluola Scotiabank Saddledome on NHL:n toiseksi vanhin areena. Areena avattiin vuonna 1983. NHL-areenoista ainoastaan New Yorkissa sijaitseva Madison Square Garden on vanhempi. MSG on toiminut NHL-seura Rangersin kotipaikkana vuodesta 1968 lähtien, mutta areenalle tehtiin mittavat peruskorjaukset vuonna 2013.

Calgaryssa uuden areenan suunnitteluprojekti on ollut pitkä ja kivinen. Ensimmäisen kerran uudesta areenasta väläyteltiin jo vuonna 2015, jolloin projekti kantoi nimeä CalgaryNEXT. Suunnitelma kuitenkin kariutui useaan otteeseen muun muassa poliittisiin ja taloudellisiin haasteisiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle